SVIJET SE PONOVNO KLANJA KRALJU MESSIJU: / Ove brojke će opet nametnuti pitanje gledamo li najvećeg nogometaša svih vremena

Image
Foto: AFP

Nogometni svijet se još jednom divi čudesnom i neponovljivom Lionelu Messiju. Argentinski genijalac je odigrao novu utakmicu za pamćenje: u Barceloninoj pobjedi 6-1 protiv Eibara u 5.

20.9.2017.
8:49
AFP
VOYO logo

Ako ste mislili da će s 30 godina na leđima usporiti, prevarili ste se. Messijev je ulazak u sezonu uistinu impresivan, u prvih je pet kola španjolskog prvenstva zabio devet golova i srušio vlastiti rekord. Dosad je najbolje otvaranje imao u sezoni 2011/12 kad je u uvodnih pet ligaških utakmica postigao osam pogodaka. Rekorder u ovoj kategoriji ipak nije jer su Pruden, Marcelino Campanal i Pahino su zabijali po deset golova u početnih pet kola.

Image
KAKAV ŠOU LIONELA MESSIJA! /

Četiri pogotka genijalnog Argentinca u uvjerljivoj pobjedi Barcelone

Image
KAKAV ŠOU LIONELA MESSIJA! /

Četiri pogotka genijalnog Argentinca u uvjerljivoj pobjedi Barcelone

12 udaraca, osam golova

Messi je zasad na nevjerojatnom prosjeku od jednog gola svakih 52.2 minute. A koliko je njegov učinak od devet golova impresivan, reći će i podatak da su u engleskoj Premier ligi, u kojoj je odigrano pet kola, samo dva kluba (Manchester City i Manchester United) zabila više od devet pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ono što je možda i najčudesnije: u posljednjih 12 udaraca prema golu suparnika u Primeri, Messi je osam puta bio precizan! Ovo mu je šesti put u dresu Barcelone da je postigao poker golova u jednoj utakmici, a 39. put je upisao hat-trick. Dodamo li tome i utakmice za reprezentaciju, u karijeri je skupio 43 hat-tricka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve bliži Mülleru

Ukupno je u španjolskoj ligi zabio 357 golova i još ga samo osam dijeli od rekorda velikog Gerda Müllera kad je u pitanju broj pogodaka u samo jednoj ligi. Müller je u Njemačkoj zabio 365, a Messi se u utorak izjednačio s Jimmyjem Greavesom koji je u Engleskoj također postigao 357 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I za kraj: Messi je probio granicu od 300 golova postignutih na stadionu Camp Nou, a Eibar mu je omiljena žrtva. Klubu iz Baskije je u šest utakmica zabio 12 golova, što mu je najbolji prosjek protiv jednog ligaškog suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo