DOJMOVI OKO NOVE TAKTIKE / Svi žale za primljenim pogotkom, a Dalić tvrdi: 'Kornera nije bilo, a mi smo izgledali bolje na treninzima'

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Dojmove nakon susreta sa Slovenijom iznijeli su Dalić, Kramarić i kapetan Modrić

26.3.2022.
17:49
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je sa Slovenijom u prvoj prijateljskoj utakmici koju su odigrali u Dohi.

Image
HRVATSKA - SLOVENIJA 1-1 /

Hladan tuš za Vatrene u posljednjim sekundama. Slovenija izjednačila ni kriva, ni dužna! No, osigurali smo mjesto u drugom potu ždrijeba za SP

Image
HRVATSKA - SLOVENIJA 1-1 /

Hladan tuš za Vatrene u posljednjim sekundama. Slovenija izjednačila ni kriva, ni dužna! No, osigurali smo mjesto u drugom potu ždrijeba za SP

Slovenija je do izjednačenog rezultata stigla u posljednjim trenucima utakmice. Hrvatsku je u vodstvo doveo Andrej Kramarić u 39. minuti, dok je remi Slovencima donio Jak Bijol u 91. minuti susreta. Sjajni branič dobro se snašao i glavom postigao svoj prvi pogodak u dresu Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon susreta, utakmicu je prokomentirao strijelac jedinog pogotka za Hrvatsku, Andrej Kramarić.

Šteta za primljeni gol

Bio je zadovoljan kako su Vatreni odigrali utakmicu, a jedini problem vidio je u primljenom pogotku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šteta što smo primili taj pogodak u zadnjoj minuti, ali mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Isprobali smo nešto novo, igrali smo u novom sistemu koji zahtjeva treninga i prilagodbe i mislim da smo se dobro snašli. Utakmica je bila intenzivna, dobra… Oni su se zatvorili pa nismo imali previše šansi, ali mislim da smo zaslužili pobjedu. Mislim da smo se pokazali u dobrom svjetlu", a potom je istaknuo što mu znači kada postigne pogodak.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

"Sretan sam kad zabijem na treningu, a kamoli na utakmici", rekao je uz smijeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da će ovih sedam, osam dana dobro doći reprezentaciji jer nema velikog pritiska te mogu isprobavati nove zamisli.

"Sigurno ćemo analizirati gdje smo griješili, a što smo dobro radili. Što će biti u drugoj utakmici još ne znam. Mogu zaključiti da mi je užitak igrati na ovako lijepim stadionima i po ovakvom vremenu. Bit će interesantno, dat ćemo sve od sebe kao i uvijek", potom je pričao i o novoj formaciji, s kojom se dobro upoznao u Hoffenheimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobno, ja tu formaciju godinama igram u Hoffenheimu, a često igram kao osmica u veznoj liniji. Sada sam igrao drugu špicu i ja to neću komentirati. Neka izbornik slaže sve kako želi".

Kapetan kaže: 'Bilo je okej'

Potom je svoje viđenje susreta objasnio i naš kapetan Luka Modrić, koji je u klubu također igrao u formaciji 3-5-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da sam igrao jednom tako u Realu protiv Atalante u Ligi prvaka. Jedino što smo tamo igrali s dva zadnja vezna igrača. Mislim da je ovo bilo okej za prvi put, a izbornik će odlučiti što nam najbolje paše i kako ćemo igrati. Nećemo tvrdoglavo gurati nešto što nam ne ide.

"Primarni fokus nam je bio da probamo novu formaciju. Gdje smo, kako se snalazimo i što izbornik očekuje od nas. Šteta za gol, bilo bi bolje da smo pobijedili. Slovenci su nam svojom igrom maksimalno otežali."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pongračić je istaknuo kako nije dobro vidio situaciju, ali da Mislav Oršić tvrdi kako nije trebao biti korner iz kojeg smo primili pogodak. Na kraju je pred novinare izašao Zlatko Dalić, koji je također istaknuo što mu je žao zbog primljenog pogotka.

'Korner nije postojao'

"Žao mi je jer mislim da korner nije ni postojao. Imali smo kontrolu utakmice iako nismo upisali puno šansi. Falilo nam je malo brže okretanje strana, ali kažem, odigrali smo dobro, pogotovo jer nam je prvi put u ovoj formaciji. Ove utakmice su tu da provjerimo kako izgledamo u novoj formaciji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je istaknuo najbolje od svih naših linija, za obranu kaže:

"Defenzivno su bili dobri i odgovorni. Očekivao sam da će više sudjelovati u igri. Falilo je malo rizika i dubine s njihove strane, ali sam zadovoljan. Ipak je ovo prvi put. Ono što je Duje (Ćaleta-Car) napravio kod gola, toga treba biti više", potom je komentirao veznu liniju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htjeli smo dobiti širinu u sredini, ali se kod njih posebno istaknuo umor. Stalno igraju i po dvije utakmice u tjednu. Nisu ni Slovenci olakšali koje je bilo teško probiti. Jakić je trebao biti osigurač Modriću i Kovačiću i bio je dobar, jedino što mu je falila malo bolja kontrola lopte. Očekujem više od njega u fazi izgradnje. Luka i Kova znaju što mogu i kako igraju. Njima treba pustiti slobodu u kreaciji."

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Smatra kako je današnja pozicija, najbolja kada je u pitanju strijelac Kramarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odigrao je jako dobro. Dobro je koristio prazan prostor, a zadovoljan sam i s Budimirom. Jedino što se ponekad previše vraćao. Time radi više štete i sebi i momčadi. Sve u svemu, zadovoljan sam, bio nam je prvi put i moram istaknuti da smo bolje izgledali na treninzima, ali zato su ove utakmice tu za nas".

Potom se osvrnuo na utakmicu s Bugarskom i najavio promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mijenjat ćemo cijelu momčadi. Dat ćemo drugim dečkima šansu. Ove utakmice nam služe da dobijemo neke odgovore i da vidimo kako se snalazimo u ovakvoj formaciji", zaključio je.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo