SVI ŠUTE, ALI ON JE ODLUČIO REĆI ISTINU: / Kovačev kolega otkrio kako je i zašto Niko dobio otkaz - 'Postoji užasna metoda'

Image
Foto: Profimedia

Rose je kazao kako misli da u Bayernu postoji metoda kojom se "uklanjaju treneri"

5.12.2019.
8:44
Profimedia
VOYO logo

Hit-trener Bundeslige i vodeće momčadi Borussije Monchengladbach, Marco Rose, dao je opširan intervju za magazin "11Freunde" u kojem je između ostalog govorio o otkazu Nike Kovača u Bayernu prije mjesec dana. Kovač je dolijao nakon nekoliko loših, ali ne baš tako loših rezultata i ostao je dojam kako se ipak nešto zlokobnije krije u pozadini.

Rose je kazao kako misli da u Bayernu postoji metoda kojom se "uklanjaju treneri" i možda čak i je u pravu jer je sve tako nekako izgledalo kako je on rekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam uopće razumijevanja s takvom metodom smjenjivanja. Postojale su struje, koje se nisu smirile dok ga nisu uklonile. To što je smijenjen nije slučajno, tamo postoji obrazac, sustav uklanjanja u tim situacijama. Nije mu bilo lako. U jednom segmentu, nekih desetak dana, činilo se da svi rade protiv njega. U takvim okolnostima nije jednostavno raditi", objasnio je trener.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Moenchengladbach's German head coach Marco Rose arrives for the Europa League football match between Wolfsberg RZ Pellets WAC and Borussia Moenchengladbach in Graz on November 28, 2019., Image: 485376267, License: Rights-managed, Restrictions: Austria OUT SOUTH TYROL OUT, Model Release: no, Credit line: ERWIN SCHERIAU / AFP / Profimedia

Šokirali su me tim

Rose se otvoreno divi Niki Kovaču i cijeni sve što je napravio za bavarski klub. "Imao je odličnih godinu i pol, jer preuzeo je Bayern u teškom trenutku. Odličan je kao trener i osoba", smatra Rose pa još jednom ističe kako je iznenađen cijelim slučajem. "Šokirala me je ta proračunost, predvidljivost cijelog tog slučaja", rekao je Rose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjestan je Rose da se i njemu može dogoditi kad-tad. "Svjestan sam rizika ovog posla. Kao i u slučaju Kovač, znam kamo sve ovo može otići samo za nekoliko tjedana. Tako da idemo utakmicu po utakmicu, bez velikih prognoza", rekao je Marco Rose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo