SVI PRIČAJU O FANTASTIČNOJ UTAKMICI BRADARIĆA I BUDIMIRA, ALI - / Dalić za njih ima nemilosrdnu poruku - 'Zadovoljan sam, međutim...'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dalić nije želio nikoga posebno isticati, naglasivši kako je generalno zadovoljan utakmicom

8.10.2020.
8:22
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić bio je zadovoljan nakon pobjede nad Švicarskom, ali i dalje stoji čvrsto na zemlji, svjestan činjenice da su pred Hrvatskom dva zahtjevna ispita u Ligi nacija protiv Švedske i Francuske.

"Dali smo priliku igračima koji su bili prvi put s nama ili nisu igrali puno u reprezentaciji. Oni su u St. Gallenu pokazali da mogu i da imaju kvalitetu, ali trebaju se dokazivati iz utakmice u utakmicu i čuvati svoje mjesto u reprezentaciji. Žao mi je da nismo svima mogli dati šansu, primjerice Oršiću ili Čolaku, ali bit će prilike. Jednostavno, tako smo odlučili rasporediti snage i minutažu," kazao je hrvatski strateg nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić nije želio nikoga posebno isticati, naglasivši kako je generalno zadovoljan utakmicom.

"Ne želim govoriti o pojedincima, generalno sam zadovoljan, ali to je samo jedna prijateljska utakmica. A na jednoj utakmici se ne može živjeti, moramo biti još bolji i kvalitetniji, ali ovo je dobar put.”, dodao je Dalić koji je unaprijed planirao uvođenje Brozovića, Perišića i Modrića u nastavku utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Switzerland's forward Mario Gavranovic (2R) controls the ball next to Croatia's defender Domagoj Vida (R) during the friendly fooball match between Switzerland and Croatia at the Kybunpark Stadium in St Gallen on October 7, 2020.,Image: 561961688, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Debitanti oduševili

"Tako smo se dogovorili, željeli su osjetiti teren i odraditi određenu minutažu. Uostalom, Badelj je stigao iz Genoe gdje jedno vrijeme nije trenirao zbog već poznate situacije pa nije bio spreman za cijelu utakmicu, a Pašalić i Kovačić su prije tri dana odigrali prvenstvene utakmice pa smo željeli rasporediti snage tako da nikoga pretjerano ne opteretimo."

Koliko god ne želi govoriti o imenima, teško je ne spomenuti vrlo dobre debitantske nastupe Ante Budimira i Domagoja Bradarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bradarić i Budimir poziv u reprezentaciju zaslužili su svojim igrama u klubu i to su na ovoj utakmici potvrdili. Zadovoljan sam onime što su pokazali, ali moraju biti još bolji i kvalitetniji, jer svi mi moramo znati da nas u nedjelju i srijedu čekaju dvije teške utakmice i da moramo nastaviti pobjeđivati. Dobro je to što smo popravili dojam i ozračje koje smo pokvarili u rujnu. Ja ni tada nisam paničario i radio dramu, jer sam znao da možemo bolje. To smo, uostalom, potvrdili ovom pobjedom," zaključio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo