SVE NAJBOLJE, LEGENDO: / Bivši Vatreni i devetka Arsenala danas slavi 33. rođendan

Image
Foto: AFP/IAN MACNICOL

Bivši hrvatski reprezentativac, a u ovom trenutku igrač ukrajinskog Šahtara, Eduardo da Silva u četvrtak slavi 33. rođendan.

25.2.2016.
9:58
AFP/IAN MACNICOL
VOYO logo

Eduardo, rođeni Brazilac, je postao poznat kao nogometaš zagrebačkog Dinama, a iz tog kluba je 2007. godine prešao u veliki Arsenaal. U Topnicima je Eduardo bio do 2010. godine, a za momčad iz Londona je u prvenstvu nastupio 41 put i postigao sedam pogodaka.

`Eduardo je poseban`

Trener Arsenala Arsene Wenger primjetio je Eduarda tijekom utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka izmeđuTopnika i zagrebačkog Dinama. "Odmah sam vidio da ima nešto posebno. Mislim da smo ga platili devet ili deset milijuna funti što se danas ne čini mnogo za igrača takve kvalitete", rekao je francuski strateg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teška ozljeda

Eduardovo vijeme u Arsenalu obilježila je i teška ozljeda zbog koje je pauzirao gotovo godinu dana. Podsjetimo, prije osam godina, 23. veljače 2008. godine Arsenal je igrao u gostima protiv Birmingham Cityja, a brutalan start Martina Taylora uvelike je odredio karijeru brazilsko-hrvatskog Eduarda koji je 2010. godine prešao u ukrajinski Šahtar za koji je igrao do 2014. godine. Zatim je prešao u brazilski Flamengo, a 2015. se vraća u Šahtar za koji i danas nastupa.

Eduardo je za hrvatsku reprezentaciju debitirao 2004. godine, a za Vatrene je igrao do 2014. U dresu nacionalne momčadi nastupio je 64 puta i postigao 29 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođendan su Eduardu na društvenim mrežama čestitali Arsenal i Šahtar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo