SVE JE JASNO: / Messi duplo vredniji od Ronalda, najskuplji Hrvat na 49. mjestu!

Image

Međunarodni centar za sportska istraživanja (CIES) objavio je novu analizu vrijednosti nogometaša, a nije iznenađenje da je na prvom mjestu Barcelonina zvijezda Lionel Messi (28).

4.1.2016.
18:06
VOYO logo

CIES svoju studiju temelji na analizi više od 1500 plaćenih odšteta od 2010. godine, a u obzir uzima i igru i osobne karakteristike svakog igrača (dob, poziciju, trajanje aktualnog ugovora), zatim kvalitetu lige u kojoj igra, te rezultate njegova kluba i reprezentacije. Kad se sve to zbroji, ispada da Messi u ovom trenutku vrijedi 250,7 milijuna eura.

Modrića nema među 100

Najbliže mu je po vrijednosti klupski suigrač Neymar koji je procijenjen na 152,7 milijuna, iza njega je Belgijanac Eden Hazard (Chelsea) sa 130,5 milijuna, a tek na četvrtom mjestu je najveća zvijezda Real Madrida Cristiano Ronaldo. Trostruki osvajač Zlatne lopte vrijedi 114 milijuna, dakle više nego dvostruko manje od Messija! Glavni je razlog činjenica da će Ronaldo za mjesec dana napuniti 31 godinu, što znači da je ušao u završnu fazu karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot/CIES

Godine su i glavni razlog što su od petog do sedmog mjesta trojica mlađih nogometaša - Harry Kane, Raheem Sterling i Antoine Griezmann. Najbolji Hrvat je Ivan Rakitić (27) na 49. mjestu. CIES procjenjuje da Barcelonin veznjak u ovom trenutku vrijedi 40,2 milijuna eura. Među 100 je još samo jedan hrvatski nogometaš, Realov veznjak Mateo Kovačić (21) koji je na 80. mjestu i procijenjen je na 32,3 milijune eura. Luke Modrića nema u topu 100, vjerojatno zato što je stariji od 30 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo