REZULTAT PRIJE ZARADE /

Željko Sopić: 'Svaka čast Dinamu što je tako izabrao, za razliku od mnogih u Hrvatskoj'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Željko Sopić javio nam se s mora, gdje odmara s obitelji. Prokomentirao je za Net.hr novi format Lige prvaka, Dinamo, šanse, domaće dvoboje i gostovanja koja slijede

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

31.8.2024.
12:03
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Željko Sopić trenutno se nalazi na odmoru na jadranskoj obali sa svojom obitelji. Kupa se, uživa, dolazi k sebi nakon napornog posla u Rijeci, s kojim se ponosi.

Image
REAKCIJA ZA NET.HR /

Željko Sopić: 'Odlazim uzdignute glave, ponosan na sav obavljeni posao. Hrvatska...'

Image
REAKCIJA ZA NET.HR /

Željko Sopić: 'Odlazim uzdignute glave, ponosan na sav obavljeni posao. Hrvatska...'

Čuli smo se maloprije s njim i odmah da vam napomenemo - nismo s njim razgovarali o Rijeci, jer ne želi komentirati bivši klub u kojem je donedavno radio. Novi format Lige prvaka, Dinamo i suparnici, očekivanja, šanse, blizina gostovanja za navijače, atraktivnost, o tome nam je pričao Željko Sopić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LIGA NACIJA: Utakmice hrvatske reprezentacije gledajte na platformi Voyo na kanalu Nove TV, gdje god se nalazili

"Novi format Lige prvaka je jako dobra stvar, nešto novo. Klubovima je isto dobro jer se dijeli više novaca. Navijači imaju više utakmica. Neke stvari općenito u nogometu treba s vremena na vrijeme promijeniti, da ljudima bude zanimljivije i da jednostavno ne upadne u neku dosadu. Da se ne zasite stalnog istog i nekih sličnih mogućnosti, da bude napetije i uzbudljivije, s više mogućnosti, ako me shvaćate. Svaki klub sad ovisi direktno o svom učinku u odnosu na sve ostale, ne samo na svoju grupu", priča za Net.hr Željko Sopić i dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče Dinama, 4 suparnika su stvarno jaka, 4 su ona s kojima se može igrati, ali generalno Dinamo može svima biti tvrd orah i ima svoje šanse, sasvim sigurno. Igrao sam s Rijekom na pripremama protiv Salzburga. Izgubili smo 1-0, dobra su ekipa, igrali su i presing, došao je i pomoćni trener od Kloppa iz Liverpoola. Dinamo će sigurno imati svoje šanse u Salburgu i Bratislavi", govori Željko Sopić.

Sopić je navijač Dinama, ali kad je o poslu riječ, kao trener je predan u potpunosti ekipi. Profesionalac je do kraja. Jako dobro shvaća neke stvari unutar sustava.

"Dinamo je napravio veliki posao, Dinamo i trener Jakirović, samim ulaskom u Ligu prvaka. Nikakav presing ni teret si ne trebaju stavljati, ali mislim da u tom prenapućenom natjecanju, rasporedu, mislim da Dinamo ima svoje šanse. I drugi klubovi igraju sistem europa - prvenstvo, dakle više utakmice tjedno. Bit će tu svega. Može Dinamo ići lagano i može iznenaditi i jače suparnike, u to sam uvjeren. To je već pokazao kroz povijest", navodi Sopić.

Kao što su Plavi pobjeđivali Arsenal, Tottenham, Sopić se ne bi čudio da dobiju Milan ili Borussiju u Maksimiru, da nekom velikom otkinu bodove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo je posložena, moderna ekipa, jako dobro vođena pod trenerom Jakirovićem. Nema zime. Koliko sam vidio, nisu prodavali ovaj prijelazni rok".

Dinamo je izabrao rezultat prije zarade. Naravno, inkasiranjem 34 milijuna eura u blagajnu plasmanom u elitno natjecanje došli su u situaciju da to mogu, ali sjetimo se samo, pogledajmo u povijest, kako bi neki u Maksimirskoj 128 reagirali pod šuškanjem novčanica za Baturinu i ovako dobru ekipu, kako bi neki na razini Hrvatske i našeg nogometa odlučili danas u istoj situaciji?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka čast Dinamu što je izabrao rezultat prije zarade. Za razliku od mnogih u Hrvatskoj", kazao je Željko Sopić koji će skočiti na koje gostovanje Dinama, ako se ukaže prilika...

"Naravno da hoću ako ću moći i imat vremena i bit će sjajno, sasvim sigurno", naglašava Sopić...

Munchen, Salzburg i Bratislava nisu daleko od Zagreba. Munchen je na 548 km, Salzburg na 425 km, dok je Bratislava najbliža - 415 km. Samo za usporedbu, do Splita je 410 km. London je jedino daleko gostovanje, 1731 km i to će se odrađivati avionom. Božica Fortuna bila je milostiva prema džepovima Dinamovog navijačkog puka. Tri elitna euro gostovanja u blizini...

"Slažem se i nadam da ćemo pokazati kulturu ponašanja. Dali su nam ponovno mogućnost odlaska na euro gostovanja nakon godinu dana zabrane od strane UEFA-e, dozvolili su da navijači Dinama pohode utakmice svog kluba diljem Europe i treba biti pametan sad nakon toliko strpljenja, kojeg su pokazale pristalice Dinama. Moramo znati da je 2024. i najmanji se ispadi strogo kažnjavaju i sankcioniraju, ne toleriraju. Dinamo će biti pod povećalom. Treba u što većem broju podržat svoj klub, ali po pitanju svega ostalog, mislim da nikakvi ispadi ne dolaze u obzir. Ponovno govorim - 2024. je i takve stvari više jednostavno ne prolaze. Nitko ti više neće progledati kroz prste, moramo biti svjesni toga", zaključio je Željko Sopić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedinstvenu skupinu Lige prvaka čine 36 klubova. Po novom formatu, igrat će se 4 utakmice doma, 4 u gostima.

Dinamo, Milan, Sparta, Arsenal, Monaco, Aston Villa, Atalanta, Atletico Madrid, Bayer Leverkusen, Bologna, Borussia Dortmund, Young Boys, Celtic, Clube Brugge, Barcelona, Bayern Munchen, Inter, RB Salzburg, Šahtar, Feyenoord, Crvena Zvezda, Girona, Juventus, Liverpool, Lille, Man City, PSG, PSV, Sturm, Leipzig, Real Madrid, Slovan Bratislava, Benfica, Sporting, Brest, Stuttgart.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Jerko Leko u podcastu Net.hr-a: 'Rekli su da sam podržao koncert za Herceg Bosnu. Nikad se time nisam bavio'

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo