ATRAKTIVNO ZALEĐE /

Sutkinja privlači poglede i žali se na tretman navijača: 'Suđenje nije pitanje spola'

Image
Foto: Profimedia

'Trebali bi se više usredotočiti na moj profesionalizam nego na druge stvari'

19.9.2024.
19:48
Profimedia
VOYO logo

Nogometna sutkinja Emanuela Rusta već dugi niz godina sudi, a 2019. postala je prva albanska sutkinja pod okriljem Međunarodne nogometne federacije.

Za nju je šira javnost saznala većinom kada je prije dvije godine delegirana za susret pretkola Lige prvaka između Soligorska i Maribora, no ova 30-godišnjakinja muku muči s tim da ju gledaju samo kroz profesionalno odrađeni posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nekog vremena provedenog u razmišljanju odlučila je izbrisati svoj profil na Instagramu jer tvrdi kako ne želi da je navijači pamte po izgledu, već po onome što radi.

"Trebali bi se više usredotočiti na moj profesionalizam nego na druge stvari. Morala sam se jako boriti da budem prihvaćena. Suđenje nije pitanje spola, već kompetencije", poručila je Rusta te dodala kako je smetaju "seksistički naslovi u domaćim medijima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred njom je utakmica ženske Lige prvaka između Sportinga iz Lisabona i Real Madrida, a oči novog izazova Rusta je pohvalila kolege iz Albanskog nogometnog saveza i Udruženja albanskih sudaca.

"Nadam se da nije daleko dan kada će četiri žene suditi utakmicu u najjačoj muškoj kategoriji. Iako se radi o naizgled dominantno muškom okruženju, osjećam se poštovano među igračima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo