poznata i lokacija / Šuker se odmah po dobivanju novog mandata bacio na posao: Hrvatska kreće u izgradnju velikog nacionalnog stadiona

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Stadion bi trebao biti izgrađen iz temelja za četiri godine i to kod Velike Gorice

28.12.2017.
15:08
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Davor Šuker je odmah nakon dobivanja novog mandata na čelu HNS-a najavio jedan veliki projekt. 

Naime, novi - stari predsjednik krovnog nogometnog tijela u Hrvatskoj kreće u akciju izgradnje nacionalnog stadiona za reprezentaciju o kojem se priča već godinama, pišu Sportske Novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu je na službenoj stranici HNS-a objavljen javni poziv klubovima Prve HNL i gradovima vlasnicima stadiona za prijavu projekata obnove uređenja nogometnih terena na stadionima na kojima se igraju utakmice Prve HNL. Samo dan kasnije stigla je i vijest o gradnji nacionalnog stadiona. 

“Dobit ćemo velik novac od Lige nacija i izgraditi nacionalni stadion”, poručio je Šuker na konferenciji poslije izbora 22. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako pišu Sportske Novosti, stadion bi trebao biti izgrađen iz temelja za četiri godine i to kod Velike Gorice. Ta je lokacija izabrana zbog zemljišta, nalazi se blizu zračne luke i na čvorištu je autocesta. Odluka još uvijek nije konačna jer se još treba postići dogovor s Gradom Velikom Goricom.

Nagađa se da bi osim od Lige nacija novac mogao doći iz Uefinih i Fifinih fondova, ili bi se sklopilo javno-privatno partnerstvo. Sveukupno bi stadion mogao koštati između 45-50 milijuna eura, pišu Sportske Novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo