Posebno ga razveselio Osijek /

Šuker oduševljen: 'Uspjesi hrvatskih klubova u Europi su plod kontinuirano dobroga rada'

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Nakon što su svi hrvatski klubovi neporaženi izašli iz prvih utakmica pretkola Lige prvaka odnosno Europske lige, predsjednik HNS-a Davor Šuker iskoristio je priliku čestitati i izraziti oduševljenje

28.7.2017.
11:21
Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

Rijeka je izborila pozitivan rezultat (1:1) na gostovanju kod Red Bull Salzburga u trećem pretkolu Lige prvaka. Blagu prednost ima i Dinamo, koji je u kvalifikacijskim kolima Europske lige svladao norveški Odd 2:1. Hajduk je izvukao nulu kod Brondyja, a posebno je oduševio Osijek, svladavši 1:0 PSV Eindhoven, i to u gostima.

"Možemo biti oduševljeni onime što su do sada pokazali hrvatski klubovi u Europi ovoga ljeta. Ovi rezultati nisu slučajni, oni su plod kontinuirano dobroga rada u hrvatskom klupskom nogometu i nastavak su uspjeha iz proteklih sezona. Hrvatska dobro kotira na Uefinoj ljestvici, posebno kada sagledamo kontekst okruženja u kojem naši klubovi rade - od gospodarstva preko infrastrukture do male baze", poručio je predsjednik HNS-aDavor Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rijeka potvrđuje kvalitetu koju pokazuje već niz godina, a koja je plod predanog rada struke, odlične selekcije i kvalitetnog rukovodstva. Vjerujem da pred svojim navijačima ima dobre šanse pretvoriti ovaj pozitivan rezultat u prolazak dalje, što bi osiguralo klubu barem još osam europskih utakmica ove sezone. Dinamo opet pokazuje da neumorno stvara nove talente što je rezultat vizije kluba i ne sumnjam da će zadržati prednost protiv Norvežana. Hajduk je mudro zadržao momčad na okupu i izgleda vrlo dobro na početku sezone - sigurno može proći Brondby", dodaje Šuker.

Predsjednika Saveza posebno je razveselio njegov Osijek, klub u kojemu je započeo igračku karijeru, a koji je jučer senzacionalno, pogotkom Borne Barišića iz jedanaesterca, pobijedio renomirani PSV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pobijediti PSV u Eindhovenu pred 30.000 ljudi nije lako ni Realu ili Barceloni. Oduševljen sam Osijekovim uspjehom, sigurno najvećim rezultatom kluba u europskim natjecanjima. Bit će prekrasno na Gradskom vrtu u uzvratu, to je spektakl koji su zaslužili navijači, igrači i rukovodstvo Osijeka za sve što su u kratkom roku napravili kako bi preporodili klub."

"Naravno, svi su obavili samo pola posla. Nadam se i vjerujem kako će sva četiri kluba i u uzvratima odigrati na istoj razini. Imamo pravo sanjati četiri kluba u play-offu Uefinih natjecanja, što bi bio fantastičan podvig. Svima želim puno sreće te da s jednakim žarom i idućeg tjedna predstavljaju svoj dres i hrvatski nogomet u Europi", zaključuje Šuker u čestitci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo