SUĐENJE NA RUJEVICI BILO JE UŽASNO: / 'Ne mogu vjerovati da se tako nešto moglo dogoditi. Ne znam što im je bilo'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

'Jednostavno, takvo što ne mogu shvatiti i nadam se da se takvih pogrešaka više neće dogoditi'

2.6.2020.
17:53
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon detaljne analize utakmice polufinala Hrvatskog nogometnog kupa za sezonu 2019./2020. odigrane u Rijeci 31. svibnja 2020. između Rijeke i Osijeka (3:2), Komisija nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a izrazila je nezadovoljstvo suđenjem, priopćeno je na službenoj stranici Saveza.

Pajač i Jović neće suditi do kraja ove sezone

STIGLA PRESUDA ZA KAOS NA RUJEVICI: Dvojica sudaca žestoko kažnjena, HNS objavio koje im pogreške najviše zamjeraju

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STIGLA PRESUDA ZA KAOS NA RUJEVICI: /

Dvojica sudaca žestoko kažnjena, HNS objavio koje im pogreške najviše zamjeraju

Image
STIGLA PRESUDA ZA KAOS NA RUJEVICI: /

Dvojica sudaca žestoko kažnjena, HNS objavio koje im pogreške najviše zamjeraju

"Uzimajući u obzir ozbiljnost i broj pogrešaka te posljedice koje se reflektiraju na natjecanje u pitanju, KNS IO HNS odlučila je suca utakmice Igora Pajača i pomoćnog video suca (VAR) Frana Jovića uslijed očitog pomanjkanja forme ne koristiti do završetka natjecateljske sezone 2019./2020. Isto tako, i prvi pomoćni sudac Ivica Modrić, s utakmice u pitanju, kažnjen je s četiri utakmice nesuđenja”, priopćeno je na stranici HNS-a.

Image
Image

27.10.2019., stadion Makismir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 13. kolo, GNK Dinamo - NK Osijek. Sudac Igor Pajac. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

ŠEF SUDACA HITNO SAZVAO KOMISIJU: ‘Nisam zadovoljan suđenjem, a posebno s tri detalja. VAR? Nešto nije štimalo’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontaktirali smo dopredsjednika HNS-a i predsjednika Sudačke komisije pri Savezu Antu Kulušića koji nam je kazao:

"Nema se što više napraviti od onoga što se već napravilo. Odigrali smo šest ili sedam prvenstvenih kola, odigralo se 30, 35, 40 prvenstvenih utakmica s VAR-om i sve je bilo u redu, bez ijedne greške, VAR je korišten maksimalno dobro. Ovdje se nažalost VAR nije koristio kako treba i zato imamo to što imamo. Nadam se da nikakvog razloga nije bilo da se to tako dogodi. No, nažalost dogodilo se. Ja ne mogu vjerovati da se tako nešto moglo dogoditi, da se tako nešto ikad više može dogoditi, s obzirom na tehnologiju koju suci imaju", objašnjava nam Ante Kulušić i dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

08.01.2020., Zagreb -U Nogometnoj akademiji HNS-a odrzana je edukacija o VAR tehnologiji koja ce se koristiti od prvog kola nastavka prvenstva Prve HNL. Na prezentaciji su govoriti Marijan Kustic, Ante Kulusic, Domagoj Vuckov i Bruno Maric. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

'Pajač i Fran Jović su među TOP 4 najboljih hrvatskih sudaca. Međutim...'

"Igor Pajač je kvalitetan sudac, renomirani, međunarodni...Dobro je do utakmice Rijeke i Osijeka sudio. Pajač i Fran Jović su među TOP 4 najboljih hrvatskih sudaca. Prema tome, ne znam što se ljudima u određenom trenutku dogodilo. Ne znam, stvarno ne znam, ali ne vjerujem da smo svi vidjeli u nedjelju na Rujevici takvo jedno suđenje, da smo takvom jednom lošem suđenju svjedočili. Jednostavno, takvo što ne mogu shvatiti i nadam se da se takvih pogrešaka više neće dogoditi. Razgovarao sam sa svima. Ne mogu vam prepričavati što mi je rekao Pajač kao niti što su mi kazali ostali akteri suđenja ove utakmice, ali mogu vam kazati što sam ja rekao, a to je da mi nije jasno da se dogodilo to što se dogodilo. To sam rekao i jednom, i drugom, i trećem i četvrtom, sa svima s kojima sam razgovarao. Hoće li suditi i sljedeće sezone? To je isto kao da postavljate meni pitanje hoću li ja živ izaći iz svog stana. Vjerujem da će Igor Pajač normalno suditi u hrvatskoj nogometnoj ligi i u sljedećoj sezoni. Nemam razloga ne vjerovati u to, pa on je priznati sudac, međunarodni, bez obzira na sve što se u Rijeci dogodilo", zaključio je Ante Kulušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo