SUBAŠIĆ OBRANIO DVA PENALA, ALI TO NIJE BILO DOVOLJNO: / Guingamp izbacio Monaco iz Kupa

Image

Nastavlja se crni niz Kneževa zbog kojeg je posao izgubio Henry

29.1.2019.
23:41
VOYO logo

Nogometaši Monaca su nakon slabijeg izvođenja penala u Guingampu ostali bez plasmana u finale Liga kupa. Monacu u prvenstvu nikako ne ide, a nedavno je došlo do smjene na trenerskoj poziciji pa se umjesto Henryja vratio Jardim.

U prvenstvu je uslijedio novi poraz i nekadašnji prvak bori se ga opstanak, a večeras je stigao novi šamar i novo prizemljenje. U polufinalu je Monaco gostovao u Guingampu, a nakon velike penal-drame finale je izborio domaćin kojeg čeka okršaj sa boljim iz meča Strasbourg - Bordeaux, koji se igra sutra od 18:45 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suba nije uspio

Monaco je večeras već u 14. minuti ostao s desetoricom na terenu jer je Vainqueur dobio direktan crveni karton, ali samo četiri minute kasnije Rony Lopes je strijelac za vodstvo gostiju. Deset minuta kasnije Golovin postiže gol za 2:0 no Guingamp u nastavku lako stiže do izjednačenja. Mendy je na samom otvaranju drugog dijela bio precizan za 2:1 da bi Thuram u 55. pogodio za 2:2.

Do kraja se rezultat nije mijenjao pa se pristupilo izvođenju penala. Nakon osam serija Guingamp je došao do pobjede. Henrichs, Glik i Diop su promašivali jedanaesterce za Kneževe, dok su Eboa i Thuram promašili u raspucavanju kod domaćih. Odlučujući penal realizovao je Coco. Guingamp je slavio zaslužujući vrataru Caillardu kojeg su baš zato uveli pred kraj utakmice, a koji je u duelu sa Subašićem izašao kao bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo