ŠTO SE VATRENIMA DOGODILO PROTIV PORTUGALA? / Dalić objasnio kako je došlo do debakla - 'Tu smo pogriješili. To nije bilo dobro'

Image
Foto: Profimedia

Nakon utakmice izbornik Zlatko Dalić objasnio je što se dogodilo i zašto je Hrvatska odigrala tako loše

5.9.2020.
23:12
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija porazom 1-4 (0-1) od Portugala u Portu u susretu 1. kola skupine 3 Lige A započela je svoj nastup u drugom izdanju Lige nacija.

Portugal je poveo pred kraj prvog poluvremena golom Joaoa Cancela (41), na 2-0 povisio je Diogo Jota (58), za 3-0 strijelac je bio Joao Felix (70), da bi u sudačkoj nadoknadi svaki sastav postigao po pogodak. Prvo je u prvoj minuti nadoknade Petković (90+1) smanjio na 3-1, da bi u posljednjim sekundama Andre Silva (90+4) pogodio za konačnih 4-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice izbornik Zlatko Dalić objasnio je što se dogodilo i zašto je Hrvatska odigrala tako loše.

"Bili smo danas jako loši, bez energije, bez duela, stajali smo i čekali, nismo trčali dovoljno, dobro smo i prošli na kraju. To nije bila nikakva igra, premalo trke, premalo agresije, stajali smo daleko od igrača, svaku drugu loptu na pola, to nije bilo dobro. Ovaj će nas poraz zaboljeti, Portugal je bio bolji i zasluženo su pobijedili", rekao je Dalić pred kamerama Nove TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Croatia's coach Zlatko Dalic reacts during the UEFA Nations League A group 3 football match between Portugal and Croatia at the Dragao Stadium in Porto on September 5, 2020.,Image: 556437505, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Loša obrana, loš vezni red

Obrana je posebno loše reagirala...

"Htjeli smo stati u čvrsti blok i probati se brzo otvarati, ali smo bili jako spori i stajali daleko od igrača. Ono što je bilo najgore jest to što smo mi gubili lopte prilikom otvaranja i stalno primali kontre i polukontre s njihove strane. Stalno su nas nadskočivali, iz prekida iz kornera", objašnjava Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezni red Pašalić-Kovačić-Vlašić nije baš bio uvjerljiv...

"Cijela momčad nije bila na nivou ne samo vezni red, ja sam rekao da se bojim ovoga jer sam rekao da nisu baš maksimalno spremni. Moramo više pokazati, više želje više energije, napraviti i koji faul i biti blizu igračima. Mi smo ih pustili da oni igraju oni su igrali nogomet, pass, kretali se, a mi to nismo radili", kazao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedi Francuska i dojam se mora popraviti...

"Rekao sam, ovo su dvije teške utakmice i da iz ovoga se moramo izvući što bezbolnije moguće moramo se vratiti u igru i tamo pokušati popraviti stvari", zaključio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo