ŠTO SE DOGAĐA S BARCELONOM? / Stručnjak detektirao glavni problem katalonskog diva, a posebno je izdvojio Rakitića

Image

Sve je izglednije da neće obraniti naslov prvaka

29.6.2020.
11:19
VOYO logo

Nogometaši Barcelone osvojili su samo bod u dvoboju 32. kola španjolskog prvenstva odigravši na gostovanju kod Celte Vigo 2-2 (1-0). Njihova dva kiksa u posljednjih pet susreta iskoristio je Real Madrid te ih je prestigao na vrhu tablice te sada imaju dva boda više, a još je samo šest kola do kraja prvenstva.

Dvaput su Katalonci bili u prednosti, da bi na kraju dvoboja jedva izvukli bod. Strijelac oba pogotka za Barcelonu bio je Luis Suarez. U 20. minuti je Leo Messi iz slobodnog udarca s 20-ak metara prevario suparnika i umjesto izravnog pokušaja po golu ubacio na četiri metra, gdje je spreman čekao Urugvajac i poslao glavom loptu u mrežu. Odličnu akciju Celte u 50. minuti završio je ruski napadač Fjodor Smolov za 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je ponovno povela u 67. minuti, a Messi je ponovno bio asistent. Gurnuo je loptu u kaznenom prostoru prema Suarezu, ovaj je okretom prevario svog čuvara i iz prvog kontakta poslao loptu u suprotni kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozitivan oko Vatrenog

Na izjednačenje smo čekali do 88. minute, kad je Iago Aspas iskoristio loše postavljen živi zid Barcelone i iz slobodnog udarca provukao loptu pokraj zadnjeg u zidu te pogodio desni donji kut Ter Stegenovih vrata. Domaći su mogli do velikog preokreta u posljednjoj minuti sučevog dodatka, ali je Nolito u mat-poziciji, par metara udaljen od vrata, umjesto mreže pogodio vratara Barcelone.

Mnogi stručnjaci traže razloge pada Barcelone, jer Katalonci već neko vrijeme ne djeluju kao nepobjediva momčad. Jedan od njih je i DermotCorrigan, koji se specijalizirao za španjolski nogomet. On je u tekstu za The Athletic među ostalim naveo kako su Suárez, Rakitić i TerStegen bili posljednja prava Barcina pojačanja. Također naglasio je da je od te 2014., kada su došli, klub potpisao više od 30 igrača, ali naglašava da je jezgra momčadi još uvijek ista, samo puno starija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, navodi i da su se za razliku od pojačanja nakon 2014., Suarez, Rakitić i Ter Stegen brzo prilagodili i poboljšali ključna područja u momčadi te su prvu sezonu završili s tri trofeja. Osvojili su Ligu prvaka, prvenstvo i Kup kralja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo