ŠTO JE PRESUDILO MOURINHU? / Najgori start Manchester Uniteda u posljednjih 28 godina samo je vrh sante leda

Image
Foto: AFP

Osmi posao u trenerskoj karijeri sad napušta Mourinho. Samo je u svom prvom mandatu u Chelseaju uspio dočekati početak četvrte sezone na klupi

18.12.2018.
11:46
AFP
VOYO logo

Iako su pojedini engleski mediji čak i danas ujutro pisali da Jose Mourinho neće dobiti otkaz budući da se 'zaštitio' klauzulom u ugovoru kojom u slučaju otkazivanja suradnje u ovom trenutku dobiva čak 26 milijuna eura (oko 193 milijuna kuna), dogodilo se upravo to i portugalski stručnjak više nije menadžer momčadi Manchester Uniteda.

Najgori start kluba u posljednjih 28 godina kap je koja je prelila čašu strpljenja vlasnika kluba kojeg Mourinho ostavlja daleko od dobrog stanja. Samo su Fulham, Cardiff, Burnley i Southampton momčadi koje se natječu u Premier ligi, a koje su primile više pogodaka od Uniteda (29) od kojeg je manje puta po loptu u mrežu trebao čak i vratar pretposljednjeg kluba ljestvice Huddersfield Towna (28).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TKO ĆE BITI NOVI TRENER UNITEDA? Procurilo ime privremene zamjene! Legenda dala savjet bivšem klubu: /

'On je idealno rješenje'

Image
TKO ĆE BITI NOVI TRENER UNITEDA? Procurilo ime privremene zamjene! Legenda dala savjet bivšem klubu: /

'On je idealno rješenje'

Slab učinak

Činjenica da je momčad pod Mourinhom stavljala prosječno tek 1,62 boda na konto nikako nije zadovoljavajuća za navijače koje vjerojatno najviše peku uspjesi gradskog rivala Cityja. I sad je branitelj naslova u engleskom prvenstvu čak 18 bodova udaljena od Uniteda, a podatak da su igrači Cityja zabili čak 83 gola više (234-151) pod Josepom Guardiolom od Unitedovih pod Joseom Mourinhom u jednakom broju utakmica (93) dodatna je sol na ranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

United je pod Mourinhom osvojio 176 bodova. Usporedbe radi, istovremeno su Liverpool (196), Chelsea (200), Tottenham (202) i Manchester City (222) bili uspješniji od kluba s Old Trafforda.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Premalo uspjeha

Osmi posao u trenerskoj karijeri sad napušta Mourinho. Samo je u svom prvom mandatu u Chelseaju uspio dočekati početak četvrte sezone na klupi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maknemo li na stranu rezultate i činjenicu da se od njega očekivalo više od osvajanja EFL Cupa /2016/17), Community Shielda (2016) i Europske lige (2016/17) ostaje činjenica da je portugalski stručnjak uspio zaratiti s mnogima u klubu, a vjerojatno najviše sa zvijezdom Paulom Pogbom kojeg je znao i javno prozivati. A i sam je prije nekoliko dana demantirao riječi svog agenta Jorgea Mendesa koji je 'gasio požar' izjavom da je Mourinho sretan i zadovoljan u klubu u kojem više ne stanuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Hotel Beograd
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo