KAKO DO NASLOVA? / Hajduk utrostručio šanse za titulu, Osijek veliki dobitnik nakon derbija, ali Modrima jedna stvar ide najviše u korist

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Stručnjak Tomislav Globan pojasnio je kako stoje stvari

21.4.2022.
10:23
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

U zaostaloj utakmici 9. kola Prve HNL Hajduk je na Poljudu svladao Dinamo s 1-0 (0-0). Strijelac jedinog gola bio je Nikola Kalinić u 63. minuti. Ovom pobjedom treći Hajduk je stigao na 62 boda, četiri manje od vodećeg Dinama, a dva manje od drugog Osijeka. Do kraja prvenstva ostalo je još pet kola, a Dinamo očekuju još dva derbija, oba u Zagrebu, u 34. kolu će ugostiti Osijek, a u posljednjem, 36. kolu Hajduk.

Ova pobjeda Hajduka otvorila je ogromnu priliku Osijeku, koji bi s pet pobjeda osvojio naslov. Međutim do kraja prvenstva igraju s Rijekom i Dinamom, koje gu zadnjem kolu čeka novi obračun s Bijelima na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, profesor ekonomike sporta na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu Tomislav Globan, na Twitteru je nakon derbija tko je u ovom trenutku najveći favorit u bitki za HNL.

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Nikola Kalinić junak pobjede Hajduka nad Dinamom.

"Hajduk si je utrostručio šanse za titulu, ali u apsolutnom iznosu još veći dobitnik je Osijek. Model i dalje snažno vrednuje Dinamovu prednost domaćeg terena u dva preostala derbija s Osijekom i Hajdukom. Dinamu za titulu trebaju tri pobjede protiv "malih" i dva remija u derbijima", napisao je na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, objavio je i tablicu koja jasno dočarava kako stoje stvari u domaćem prvenstvu i što bi moglo presuditi utrku za naslov prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutni poredak i dalje više korelira s rezultatima protiv "malih" nego s rezultatima u derbijima", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tim odnosima najbolje stoji Dinamo, koji je protiv klubova koji ne spadaju u top 4 osvojio najviše bodova, dok je s druge strane Osijek je najuspješniji u obračunima četiri vodeća kluba.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo