ŠTO ĆE SE DOGODITI S REBIĆEM KADA BOBAN ODE? / Njegov ostanak ovisi o samo o jednom igraču i pomalo suludom raspletu

Image
Foto: Profimedia

Što konkretno ova promjena znači za momčad Milana, odnosno za Antu Rebića?

3.3.2020.
17:06
Profimedia
VOYO logo

Taman kada se činilo da bi se AC Milan mogao vratiti na kolosijek koji vodi prema kakvom-takvom oporavku i mogućoj renesansi, sistem se u potpunosti urušio. Zvonimir Boban i Paolo Maldini, glavni operativci kluba, odlaze i to vrlo vjerojatno odmah zbog skandaloznog poteza direktora Ivana Gazidisa koji je njima iza leđa pregovarao s Ralfom Rangnickom oko preuzimanja i ujedinjavanja svih funkcija, odnosno, smještao im je otkaz.

Boban je prije nekoliko dana javno progovorio i snebivao se nad ponašanjem Gazidisa, a sada je na odlasku i zaista je teško očekivati da će promijeniti mišljenje. No, što konkretno ova promjena znači za momčad Milana, odnosno za Antu Rebića? Do sada su budežtom, plaćama, transferima, dolascima i odlascima, upravljali Boban i Maldini pa su tako samo u svom mandatu spiskali 104 milijuna eura na pojačanja i to u trenutku kada je klub u ogromnoj financijskoj krizi i pod povećalom FFP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

February 17, 2020, Milan, United Kingdom: Ante Rebic of AC Milan during the Serie A match at Giuseppe Meazza, Milan. Picture date: 17th February 2020. Picture credit should read: Jonathan Moscrop/Sportimage, Image: 499197399, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Jonathan Moscrop / Zuma Press / Profimedia

Što će biti s Rebićem?

Talijanski mediji tvrde kako su sada najugroženiji oni igrači koji nisu u vlasništvu Milana, dakle igrači na posudbi, a to su Ante Rebić i Simon Kjaer, od onih važnijih. Rebić igra fantastično i konačno je u odličnoj formi, te je trenutno najbolji igrač u momčadi, ali postoji problem. Hrvat ima preveliki plaću i njegov otkup ugovora iznosi 40 milijuna eura, što je Milanu puno.

No, ostanak Rebića, navode talijanski mediji, mogao bi se dogoditi jedino ako Milan proda svoju najveću i najskuplju zvijezdu, vratara Gianluigija Donnarummu. Talijan ima šest milijuna eura godišnju plaću i vrijedi minimalno 55 milijuna eura. Ako on ode, Milan će si rasteretiti budžet i moći će kupiti Rebića i koga već ima u planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, taj plan su imali i Boban i Maldini, a Gazidisu vjerojatno isto ne bi bio mrzak, no, ako dođe Ralf Rangnick, onda se za transfere ili bilo kakve menadžerske odluke više neće pitati nikoga osim njega i tu je Rebić opet u nemilosti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo