ŠTO ĆE SE DOGODITI AKO VATRENI IZGUBE OD SLOVAČKE? / Scenarij koji želimo izbjeći donosi nam obračun sa starim znancem

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Svaka od četiriju divizija Lige nacija dat će po jednu momčad na Euru,

17.10.2019.
11:59
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija propustila je u nedjelju osigurati plasman na Europsko prvenstvo iduće godine. Remi u Cardiffu s Walesom znači da će 16. studenoga na Rujevici imati posljednju meč loptu. Bod iz tog susreta im je dovoljan, ali pitanje je što će biti ako izgube i padnu na treće mjesto skupine E.

Tada će put na Euro tražiti kroz dodatne kvalifikacije. Međutim, sustav se promijenio i ne bi igrali dvije utakmice s jednim suparnikom nego s dva. U slučaju da završe treći, Vatrene čeka play-off Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kombinacije

Prema trenutačnom poretku Lige A Lige nacija, Švicarska i Island ne drže prva dva mjesta u svojim kvalifikacijskim skupinama. Kako su Švicarci bolje plasirani od Vatrenih, to znači da bi Modrić i društvo u polufinalu igrali s Islandom, koji je lošije plasiran od Hrvatske.

Image
Image

10.10.2019., stadion Poljud, Split - Kvalifikacijske za Europsko prvesntvo, skupina E, 6. kolo, Hrvatska - Madjarska. Borna Barisic, Mateo Kovacic, Luka Modric Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Ako bi prošli u finale tamo bi odmjerili snage s boljim iz susreta između Švicarske te Bugarske, Izraela ili Rumunjske, koje su bili u Ligi C Lige nacija, što bi se trebalo znati nakon ždrijeba 22. studenoga u Nyonu. Jedna od tih reprezentacija igrala bi u play-offu u Ligi A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od Islanda, Švicarska još uvijek ima ogromne šanse dohvatiti prva dva mjesta u skupini i izbjeći play-off.

Hrvatska bi, završi li treća u skupini, u tom scenariju polufinale play-offa igrala na svom terenu s jednom od slabije rangiranih reprezentacija, dok bi se za Euro borila s Islandom. Gdje? To bi se znalo nakon ždrijeba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo