'Što će nam tek napraviti Francuzi?'

Poraz hrvatske reprezentacije u Tbilisiju svakako je među deset najvećih šokova u europskim kvalifikacijama općenito. Ono što pomalo plaši hrvatske navijače utakmica je s Francuskom u utorak.

28.3.2011.
11:48
VOYO logo

Minimalni poraz Hrvatske od Gruzije u Tbilisiju jedan je od najtežih koji su Vatreni doživjeli u vrijeme Slavena Bilića, iako su i druge ugledne momčadi svojih 'briljantnih' trenutaka.

Nijemci najviše pamte poraz od Walesa 1991., kada ih je potopio Ian Rush (1:0), a Nizozemcima su najneugodniji poraz zadali Bjelorusi 1995. (1:0) u kvalifikacijama za Euro 1996. Španjolce je 1998. šokirao Cipar (3:2), nakon čega je izbornik Javier Clemente morao odstupiti, a posljednji šok prije velikog uzleta Furija je doživjela 2006., kad ju je Sjeverna Irska pobijedila sa 3:2. Ipak, svi ti autsajderi djeluju još i pristojno u usporedbi s našom Gruzijom kojoj je do sada najveći skalp bila Rusija (1:0) u kvalifikacijama za Euro 2004. u utakmici koja je značila puno više od nogometa, a Gruzijce je s klupe vodio Ivo Šušak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, velikanima su se događali i veći propusti od Bilićeva – Portugal, Francuska, Švicarska... znali su prosuti bodove protiv Cipra, Azerbajdžana i sličnih patuljaka, a Cico Kranjčar protiv Malte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priliku za ispravak lošeg dojma, Bilićeva će momčad imati već u utorak na State de Franceu, gdje će ih dočekati malo jača momčad od Kecbajinih Gruzijaca. Uoči utakmice, inetrnetski forumi vrve od komentara u stilu 'Što će nam tek napraviti Francuzi?', koji će dati sve da se svojim navijačima iskupi za loše igre posljednjih godina.

Franck Ribery i Patrice Evra očekuju da će ih usred Pariza dočekati zvižduci navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zvižduci su neizbježni, navijači još nisu zaboravili što se događalo na SP-u u Južnoafričkoj republici, no neću se obazirati na to. Tu sam da pomognem Francuskoj ma što god netko mislio o meni", istaknuo je Ribery.

Francuska je u nedavnoj prijateljskoj utakmici pobijedila Brazil s 1:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov 'supatnik' u reprezentaciji, Patrice Evra, dao je do znanja da ga zvižduci ipak smetaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ti isti ljudi koji će mi zviždati nakon utakmice će biti prvi koji tražiti dres od mene. No, to dovoljno govori o njima", smatra Evra.

Podsjetimo, Evra i Ribery suspendirani su na pet, odnosno tri utakmice zbog uloge u pobunu francuskih reprezentativaca protiv izbornika Raymonda Domenecha tijekom Svjetskog prvenstva 2010. u JAR-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103260395006 arti-201103260304006 arti-201103260126006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo