ŠTO ĆE IBRAHIMOVIĆ REĆI KADA VIDI OVE IZJAVE? / 'Zlatan je Bošnjak i to onaj s dna kace''

Image
Foto: Profimedia

'Bio sam strog, ali me on slušao cijelo vrijeme. Uz moju pomoć počeo je udarati loptu s četiri godine'

3.4.2020.
8:30
Profimedia
VOYO logo

Premda je rođen i odrastao u Švedskoj, Zlatan Ibrahimović porijeklom je iz Bosne i Hercegovine, i to po očevoj strani. Ibrahimovićev otac Šefik rođen je u Bijeljini i ponosan je na svoje porijeklo, a ističe kako je Zlatan isti kao i on, čisti Bošnjak.

Šefik Ibrahimović dao je intervju za Avaz u kojem je govorio uglavnom o svom sinu. "Moj Zlatan je Bošnjak jer sam i ja Bošnjak, i to onaj s dna kace. Zarekao sam se da više ne demantiram napise o Zlatanu. Sav ovaj materijal koji imam u mom stanu poslužit će i za snimanje filma", naglasio je Šefik koji je sa sinom u sjajnim odnosima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

(FILES) In this file photo taken on February 15, 2012 AC Milan's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic kicks and score a penalty during the UEFA Champions League round of 16 first leg match AC Milan vs Arsenal at San Siro stadium in Milan. Swedish star Zlatan Ibrahimovic has signed a six-month contract with Serie A side AC Milan with the option of an additional year, the Italian club said in a statement on December 27, 2019. Ibrahimovic played for two seasons between 2010 and 2012 with Milan, helping them to their last Serie A title. The 38-year-old left Los Angeles Galaxy last month following the club's elimination from the Major League Soccer playoffs., Image: 490055375, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia

Kaže kako je on zaslužan za prve nogometne korake svog sina. "Puno sam uložio u njega još dok je bio dijete. Bio sam strog, ali me on slušao cijelo vrijeme. Uz moju pomoć počeo je udarati loptu s četiri godine i odmah se vidjelo da se razlikuje od druge djece jer je baratao loptom jako dobro. Svi su već tada govorili da će on biti uspješan nogometaš", rekao je Šefik Ibrahimović.

Zapravo, sebe smatra glavnim i odgovornim za to što je Zlatan uspio. "Mislim da je moja uloga, posebno dok je bio dječak, i kasnije junior, bila veoma značajna u njegovom razvoju. Još se svakodnevno konzultiramo o svim važnim stvarima. Zlatan je na mene, ja sam visok 187, a on 193 centimetra", zaključio je Šefik Ibrahimović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo