IMA SVOJE FAVORITE / Štimac: 'Srbija podsjeća na moju generaciju, a Hrvatska uvijek ima problema u grupi, ali…'

Image
Foto: Profimedia.hr

Vrlo su slični Hrvatskoj iz 90-ih', konstatirao je Igor Štimac

19.11.2022.
14:18
Profimedia.hr
VOYO logo

Dok otkucavaju posljednji sati pred početak Svjetskog prvenstva u Kataru mediji sa svih strana planeta pokušavaju otkriti tko bi mogao iznenaditi na Mundijalu te tko bi mogao odnijeti trofej.

Najčešći sugovornici su bivši igrači koji iza sebe imaju uspjehe na velikim natjecanjima, a jedan od njih je zasigurno i Igor Štimac. Njega je britanski Telegraph upitao za mišljenje 'tko je favorit', a elokventni izbornik Indije nije štedio riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAJBOLJE ZA NAJBOLJE /

Hrvatska reprezentacija se smjestila u bazu: Pogledajte u kakvom luksuzu uživaju Vatreni

Image
NAJBOLJE ZA NAJBOLJE /

Hrvatska reprezentacija se smjestila u bazu: Pogledajte u kakvom luksuzu uživaju Vatreni

Brazil, Francuska, Argentina...

'Očekivanja su uvijek velika od Brazila. Francuska nije u formi, ali je standardno jaka. Njemačka je uz moć kolektiva uvijek tu. Ipak, po meni je Argentina ekipa na koju treba baciti oko. Izgledaju vrlo dobro', počeo je svoje izlaganje nekadašnji vođa obrane Vatrenih pa nastavio.

'Igraju dobar nogomet. Ne susreću se često s Europljanima pa je tu i doza nepredvidivosti. Belgija je dobra i ovo je zadnja šansa njenoj velikoj generaciji, ali ponovit ću da Argentina ima jako dobre šanse za otići do kraja', pojasnio je Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, kao bivši igrač i izbornik Hrvatske nije mogao izbjeći ni pitanja o Hrvatskoj. Branitelji srebra ovog puta idu na Mundijal s velikim očekivanjima, znatno većim no što je to bilo u Rusiji kada su šokirali sve.

'Ako prođemo grupu...'

'Ligu nacija smo završili spektakularno, dobili smo Francusku i Dansku u gostima. Rekonstrukcija momčadi nakon 2018. je uspješno provedena. Hrvatska je u odličnoj formi', kaže Štimac pa dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sad sve ovisi o tome kako ćemo se nositi s pritiskom očekivanja, kako će se prilagoditi. Hrvatska je uvijek bila ekipa koja ima problema u grupnoj fazi. Očekuje se da ćemo proći skupinu uz Belgiju, a ako prođemo grupu, onda ćemo biti ekipa protiv koje je najteže igrati', tvrdi strateg Indije u svom izlaganju.

'Vrlo su slični Hrvatskoj iz 90-ih'

Za drugu selekciju iz regije, onu srpsku, imao je također riječi hvale. Smatra ih Igor Štimac, favoritima iz sjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imaju vrlo jaku ekipu. Iako su u teškoj grupi s Brazilom, Kamerunom i Švicarskom, ima dovoljno municije da eksplodira. Njihova momčad podsjeća me na vrijeme moje generacije u Hrvatskoj. Napokon su pronašli pravog izbornika u Draganu Stojkoviću. Vrlo su slični Hrvatskoj iz 90-ih', konstatirao je na kraju Igor Štimac.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo