Štimac Sammiru otkrio kako može do Vatrenih

'Kada je prije nekoliko godina zasluživao poziv, taj poziv nije stigao. Ostavljeno je to sada otvorenim pitanjem, ali mene to ne dira.

7.7.2012.
15:33
VOYO logo

Igor Štimac zasjeo je u izborničku fotelju, a nacija će od njega očekivati samo jedno – plasman na SP 2014. godine.

"Za početak treba biti realan. Imamo najtežu skupinu od svih devet kvalifikacijskih skupina ako se uzme zbroj renkinga koji te imaju reprezentacije na FIFA-inoj ljestvici. Međutim, mi imamo najbolji rejting, mi moramo preuzeti ulogu favorita skupine i tako ćemo se ponašati", izjavio je Štimac u Sportskim novostima i objasnio kakav će odnos imati s igračima u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa neću im biti neprijatelj, niti oni meni. S nekima sam od njih i igrao. No, mi radimo jedan odgovoran posao, mi znamo da bez prijateljske atmosfere ne možemo napraviti rezultat, ali ako će nam on biti glavna stvar, onda nemamo što tražiti. Mi ćemo biti prijatelji, ali oni koji znaju da je igranje u dresu svetinja koja ne trpi ništa nego apsolutnu posvećenost terenu i pobjedi", kazao je Štimac i progovorio o Sammiru, igraču za kojeg Zdravko Mamić smatra da bi trebao igrati za Vatrene.

"Nemam nikakvih predrasuda kada je u pitanju bilo koji igrač pa tako i Sammir. Bude li se dovoljno kvalitetno prezentirao kroz Dinamo, onda će mu poziv doći. Već dugo se priča o njemu kao reprezentativcu. Kada je prije nekoliko godina zasluživao poziv, taj poziv nije stigao. Ostavljeno je to sada otvorenim pitanjem, ali mene to ne dira. Ako bude igrao kako treba i ako ne budem viđao njegove slike po noćnim klubovima, poziv će mu doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj uživo 22.lipnja od 20 sati
VOYO logo