Štimac priznao: 'Može se dogoditi veliki problem'

Vrijeme je za novu promjenu? Hrvatska bi u Osijeku protiv Walesa u utorak (20 sati) trebala istrčati s novim napadačkim dvojcem.

15.10.2012.
11:12
VOYO logo

Izbornik Igor Štimac na raspolaganju ima petoricu napadača. Redom - Marija Mandžukića, Nikicu Jelavić, Eduarda, Nikolu Kalinić i Antu Vukušića. Protiv Makedonije je koristio njih trojicu, a nakon utakmice je priznao.

"Mario Mandžukić i Nikica Jelavić sigurno su među najubojitijim golgeterima na svijetu, ali taj epitet svaki je od njih zaradio u svojim klubovima. Naš je mali problem što su oni identični napadači! Dakle, sve golove zabijaju iz zone manje od deset metara od vrata i za takve nam napadače trebaju prodori po krilu i dobri ubačaji", kazao je Štimac i odmah priznao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad igramo s njima dvojicom, onda smo malo hendikepirani, jer oni nisu igrači prostora, ne dolaze u igru. I može se dogoditi veliki problem kad nam se sučeli momčad sa pet veznjaka i odsiječe nam napadače."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Večernji list, igrački sličan spomenutom dvojcu je i splitski par Kalinić – Vukušić, samo je Eduardo da Silva drukčiji tip napadača.

Štico je te najave samo potvrdio na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dan je počeo jutarnjom šetnjom uz Dravu u razmišljanju na ono što nas čeka u utorak. Svjesni smo važnosti utakmice i jasno nam je da će dosadašnji rezultati imati kapitalnu vrijednost samo ako pobijedimo Welšane. Ne brinu me oni, ni fantastični Gareth Bale. Razmišljam o najavama kiše, analiziram stanje uma i nogu naših igrača. Srna je u nepunih 3 mjeseca odigrao 21 utakmicu u punoj minutaži, briljantni Šimunić se izdigao poput feniksa nakon što su ga mnogi već zaboravili i već 2 mjeseca igra u ritmu srijeda-nedjelja. Imamo i četvoricu igrača sa jednom opomenom, a idući protivnik je za prste polizat.

A opet, iskustvo mi govori koncentriraj se samo na prvu stepenicu koju moraš proći i ne mjenjaj ono što donosi rezultat. Nema Ogija radi kartona, a odigrao je vrhunski protiv Makedonije. Hoće li fenomenalni Čarli uspjeti nadvladati bol u tetivama ili će unutra Šifoili Lovren? Može li Perišić koji je u klubu zapostavljen ponoviti 90 minuta onako dobro nakon samo 3 dana na blatnjavom terenu? Misli me vode prema Eduardu u paru sa Mandžom..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo