Mourinho otkrio Štimcu zašto čarobnjak Luka ne igra!

8.10.2012.
12:57
VOYO logo

Ispred izbornika Igora Štimca i reprezentaciju nove su dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. U petak igraju u Makedoniji, a sljedeći utorak u Osijeku dočekuju Wales. Uoči utakmica svi igrači pokazuju sjajnu formu u europskim ligama zbog čega Štimac gaji optimizam.

"Veseli me što naši igrači igraju dobro u zadnje vrijeme, i što osim Iličevića koji je otpao nitko nije ozljeđen. Optimisti smo uoči Makedonije i želimo maksimalan učinak u dvije utakmice. Isključivo smo koncentrirani na Makedoniju. Tradicijski su neugodan suparnik, imat će odličnu atmosferu, ali ne bojimo se i idemo po pobjedu", kazao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U usporedbi s utakmicom otprije mjesec dana, Štimac tvrdi kako su sada svi igrači u puno bolje stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije mjeseca dana imali smo problem fizičke spreme igrača, neki su igrali neki ne, a sad su svi u formi. Imaju dovoljnu minutažu, no sad ima treba svježina. Ne opterećujemo se što je bilo prije mjesec dana time, ni atmosferom koja nas čeka dolje, bavit ćemo se sobom. Moram naglasiti da sam prezadovoljan defenzivnim dijelom igre, kojeg smo prezentirali pogotov u Belgiji, čvrsto i homogneo i na tome ćemo inzistirati.

"Nisu iz prve ili druge jakosne skupine, ali su iznimno neugodni i zaslužuje repspekt, no ništa više od toga. Naša opcija je pobjeda bez obzira na njihove želje. Neka bude pun stadion jer se nogomet zbog toga igra, a ja volim igrati pred punim stadionima", rekao je jedan od Štimčevih aduta Milan Badelj, a nadovezao se izbornik:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da u gostima punimo stadione kad već ne možemo u svojoj zemlji!"

//www.youtube.com/embed/ywgYzvrfVSc

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je Štimac i da prokomentirao nedjeljni 'El clasico'.

"Bila je to posebna utakmica, različita od prijašnjih el clasica, odličan derbi pa su ostali derbiji koji su se igrali, PSG-Marseille i Inter-Milan, bili dosadni za gledati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić protiv Barcelone nije dobio minutažu, no Štimac nije zabrinut.

"Ne brine me što Luka ne igra. Razgovarao sam s Mourinhom koji mi je rekao da je Luka u fazi prilagodbe. No, za nas će biti spreman jer znamo koliko nam znači", zaključio je Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo