ŠTIMAC I PLETIKOSA IMAJU DRUGAČIJI POGLED: / 'Argentina nije najteža utakmica u skupini, a ovo ne treba zanemariti...'

Image
Foto: PIXSELL

Igor Štimac, bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije u kojoj je proveo i niz godina kao igrač i bio član one postave koja se 1998.

1.12.2017.
23:52
PIXSELL
VOYO logo

HRVATSKA DOZNALA PROTIVNIKE: Vatreni u skupini D s Argentinom, Islandom i Nigerijom

Image
HRVATSKA DOZNALA PROTIVNIKE: /

Vatreni u skupini D s Argentinom, Islandom i Nigerijom

Image
HRVATSKA DOZNALA PROTIVNIKE: /

Vatreni u skupini D s Argentinom, Islandom i Nigerijom

"Kada sam vidio ždrijeb, odmah sam rekao 'nakon 20 godina'. Na obljetnicu prolazimo dalje. Island je suparnik koji je naš najveći rival za prolaz, ali to što su nas dobili u kvalifikacijama, to je prošlost. Reprezentacija danas živi u drukčijoj atmosferi i vjerujem da će pokazati koliko su snažni i koliko su velike mogućnosti ove generacije. Argentina? To nam je najlakša utakmica, s najmanje imperativa. Bitno je proći skupinu, a dalje ne bih kombinirao. Pustimo kalkulacije, idemo proći u drugi krug", kazao je Štimac na tragu čijih misli je i bivši vratar Hrvatske Stipe Pletikosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proslavljeni golman također je u komentaru za Sportske novosti istaknuo atmosferu kao forte Vatrenih i Argentinu opisao kao momčad prepuna individualne kvalitete, ali i upitne momčadske snage.

"Skupina je prolazna, posebno s aspekta atmosfere u kojoj se trenutno nalazi reprezentacija. Argentina je skup sjajnih individualaca, ali nisu momčad. Imaju veliki problem s neigranjem Higuaina, imaju inače puno problema u igri. Island dobro znamo i kvalitetniji smo, tu nema spora. S Nigerijom otvaramo prvenstvo, a Nigerija nije reprezentacija koja bi, makar po imenima, bila nepremostiva prepreka. U cijeloj kvalifikacijskoj priči ne treba zanemariti udaljenosti u Rusiji, jer razapeti smo preko cijele države. Zato će jednako važno biti izabrati dobar kamp koliko i taktički pripremiti reprezentaciju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo