ŠTIMAC 'BLAGOSLOVIO' DALIĆEVU ODLUKU: / 'Sve nas koji smo bili izbornici muče iste muke, igrači ne bi smjeli biti uvrijeđeni'

Image
Foto: PIXSELL

Bivši izbornik Vatrenih smatra da je odluka koju je Dalić iznio u javnost ispravna

21.11.2018.
8:47
PIXSELL
VOYO logo

Pojedinci koje je izbornik hrvatske nogometna reprezentacije Zlatko Dalić dosad pozivao na okupljanja nacionalne vrste, provjeravao ih i povremeno im davao minutažu koju u klubovima baš i nemaju možda više i neće svoje ime vidjeti na spisku reprezentativaca za pojedine akcije. Barem dok se ne dokažu na klupskoj razini.

Dalićeva odluka

"Imamo bazu, veliki broj igrača, ali za one koji će biti s nama nastojat ću da igraju svi u svojem klubu. Formula je jednostavna, zvat ću po dva igrača za svaku poziciju, i to s kontinuitetom nastupa. Moramo suziti popis i koncentrirati kvalitetu. Meni je ova jesen ukazala da ovo što je dosad bilo, ova lutanja s pozivanjem igrača koji ne igraju, da toga više ne bi smjelo biti. I neće biti", prenijele su Sportske novosti Dalićeve riječi koji je istaknuo još i ovo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZBOG DALIĆEVOG NOVOG PRAVILA MNOGI BI SE MOGLI TRESTI: /

Trojac sigurno otpada, pod lupom je i jedan od ključnih igrača iz Rusije

Image
ZBOG DALIĆEVOG NOVOG PRAVILA MNOGI BI SE MOGLI TRESTI: /

Trojac sigurno otpada, pod lupom je i jedan od ključnih igrača iz Rusije

"Jednostavno, dolaze kvalifikacijske utakmice, u njima nemamo pravo na kiks i više nemamo mogućnosti nešto gledati, provjeravati ili kontrolirati. Gotovo je s tim. Oni koji će igrati u klubu bit će s nama. Trebaju nam ljudi koji stalno nastupaju i u formi su."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Okidač'

Kvalifikacije o kojima Dalić govori one su za Europsko prvenstvo 2020., a počinju u ožujku sljedeće godine. 'Okidač' koji se povezuje sa Dalićevom izjavom je rečenica koju je izjavio nakon poraza 1-2 od Engleske u Ligi nacija kada je izjavio:

"U Londonu želim uvesti napadača ili ofenzivnog veznjaka, okrećem se prema klupi i tamo vidimo Pjacu, Pašalića i Roga koji nemaju taj kontinuitet. To je malo problem koji moramo još izliječiti do kraja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štimac mu daje za pravo

Da je Dalićevo razmišljanje ispravno smatra bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac koji za 24sata.hr kaže:

"Sve nas koji smo bili izbornici muče iste muke. Želimo na raspolaganju imati igrače koji su standardni u svojim klubovima, ali to ne može uvijek biti tako. Podržavam Zlatkov potez. Slažem se s tim da priliku dobivaju igrači koji igraju više u svojim klubovima. Razmišljao sam kao i on kad sam bio na klupi reprezentacije. Njegova odluka je dobra i treba stati iza nje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne treba tu biti uvrijeđen ako te na popisu nema jedanput ili dvaput. To ne znači da te izbornik prekrižio zauvijek", dodao je Štimac.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo