HAJDUK SLAVIO U NEVIĐENOJ DRAMI NA RUJEVICI: / Kalinić obranio penal u sudačkoj nadoknadi, Umut zabio za pobjedu Bilih

Image

Na samom kraju utakmice Kalinić je spasio svoju momčad tako što je obranio penal. Hajduk je upisao drugu pobjedu zaredom u Jadranskom derbiju

27.2.2021.
19:30
VOYO logo

Nogometaši Hajduka u derbiju su 23. kola Prve HNL kao gosti svladali Rijeku sa 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Umut u 72. minuti.

Iako je postignut samo jedan pogodak, na Rujevici je odigrana vrlo dobra utakmica u kojoj su obje momčadi napadačkom igrom tražile pozitivan rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju su uspješniji bili gosti iz Splita koji su do pogotka stigli nakon akcije debitanta Kačaniklića, povratnika Livaje i centarfora Umuta. Kačaniklić je proigrao Livaju koji je pravovremeno poslao okomitu loptu u gostujući kazneni prostor gdje je iza leđa svog čuvara utrčao Umut i zatim smireno prevario Nevistića.

Image
Image

27.02.2021., Rijeka - Hrvatski Telekom Prva liga, 23. kolo, HNK Rijeka - HNK Hajduk. Sterling Yateke

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Drama u završnici

U samoj završnici utakmice slabi sudac Batinić ponudio je Rijeci priliku za izbjegavanje poraza dosudivši kazneni udarac za domaće. Nakon duela Murića i Atanasova u posljednjoj minuti nadoknade domaći je napadač ostao ležati u kaznenom prostoru, a Batinić je pokazao na bijelu točku. Iako se na snimci jasno vidi kako je Atanasov izbio loptu, nakon više od dvije minute pregleda situacije VAR je neshvatljivo dao za pravo Batiniću. Loptu je uzeo kapetan Rijeke Andrijašević, no njegov udarac sa 11 metara obranio je Kalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je ovo prva utakmica za Hajduk nakon 17-dnevne stanke uzrokovane epidemijom koronavirusa u momčadi, a zanimljivo i u posljednjoj utakmici prije te stanke Splićani su pobijedili na Rujevici sa 1:0.

Peti Hajduk sada ima 29 bodova, tri manje uz utakmicu manje od četvrte Rijeke, a tri više uz dvije utakmice manje od šestog Šibenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrhu je Osijek sa 51 bodom, tri više uz dvije utakmice više od drugog Dinama.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka - Hajduk 0:1

Hajduk: Kalinić, Todorović, Simić, Dimitrov, Mujakić, Nejašmić, Fossati, Teklić, Dolček, Livaja, Umut; Klupa: Posavec, Kačaniklić, Jakoliš, Čuić, Atanasov, Jairo, Jurić, Škaričić, Čolina

Rijeka: Nevistić, Galović, Yateke, Velkovski, Čerin, Lončar, Andrijašević, Mudražija, Štefulj, Escoval, Tomečak; Klupa: Prskalo, Vukčević, Galešić, Jurišić, Braut, Lepinjica, Murić, Menalo, Drmić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90'+ Što se sve izdogađalo u sudačkoj nadoknadi. Batinić je dosudio penal, ali Kalinić je obranio Josipu Drmiću i tako osigurao Splićanima novo slavlje na Rujevici, drugo zaredom u Jadranskom derbiju.

90' Kalinić brani odličan udarac Murića. Igrat će se još tri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' Ušli smo u zadnjih pet minuta, Rijeka brzo nešto treba smisliti ako ne želi opet izgubiti.

79' Dvostruka promjena u Hajduku. Jakoliš i Atnasov su ušli, a izašli su Livaja i Todorović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' Lepinjica je ušao u igru umjesto Mudražije.

72' Vodi Hajduk 1:0 na Rujevici. Umut je zabio nakon sjajne akcije koja je krenula s centra. Livaja mu je asistirao, a on ušao u kazneni prostor i neobranjivo pogodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Odličan udarac Murića prolazi malo iznad vrata Hajduka. Razigrale su se momčadi na Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' Lopta je u mreži, Umut je zabio, ali bio je u zaleđu. Opravdano poništen još jedan pogodak Hajduka.

60' Kao da se Hajduk malo razbudio nakon zamjena, napadaju Splićani. U međuvremenu mijenja i Rožman. Murić ulazi, a izlazi Čerin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' Evo nam i Kačaniklića, ulazi umjesto Teklića. Stanko Jurić ušao je umjesto Nejašmića.

53' Opet Yateke puca glavom, ali opet je Kalinić na mjestu. Rijeka bolja u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' Odlična akcija Rijeke i velika šansa. Štefulj je ubacio s lijeve strane, a Yateke pucao glavom iz blizine, no Kalinić je na toj lopti.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. U redovima Rijeke Galešić je ušao umjesto Velkovskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela.

44' Hajduku je poništen pogodak. Tresla se riječka mreža, Batinić je sudio prekršaj, a VAR-provjerom je samo potvrdio svoju odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' Opasno je bilo pred vratima Hajduka, ali na kraju je Kalinić uhvatio loptu koja je išla u kazneni prostor s lijeve strane.

32' Tonio Teklić pucao je iz slobodnjaka preko gola. Imao je dobru poziciju, ali nije namjestio dobro svoje nišanske sprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' Lagali smo kad bismo rekli da ova utakmica obiluje lijepim potezima. Kao i u proteklom Jadranskom derbiju, ne umiru ni Hajduk ni Rijeka u ljepoti. Borba je to za svaku loptu i svaki metar travnjaka.

28' Lončar ovaj put precizniji iz daljine, išlo je ovo po sredini vrata s nekih 20 metara, ali brani to Kalinić s lakoćom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22' Lončar se namjestio na udarac, ali iz daljine je pucao više kao da gađa gol u ragbiju, a ne u nogometu.

14' Zasad Rijeka malo bolja na terenu, što ne čudi jer je momčad Hajduka imala puno problema s koronavirusom. Armada navija s brda pored Rujevice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11' Prvi žuti karton na susretu dobio je Yateke.

9' Andrijašević puca iz velike daljine, ali lak je to posao za Lovru Kalinića.

1' Odmah sjajna akcija na početku. Livaja je izvrsno proigrao Umuta koji je pokušao prebaciti Nevistića, ali otišla je lopta preko vrata.

1' Počela je utakmica na Rujevici.


Rijeka i Hajduk u Jadranskom derbiju poslastica su 23. kola Prve HNL. Iako je Rijeka 4. na ljestvici, a Hajduk 5., ovo je utakmica koja će privući puno pozornosti.

U Jadranskom derbiju debitirat će zanimljiva nova imena u Hajdukovoj postavi. Fossati i Livaja su u prvom sastavu, dok je Kačaniklić na klupi. Kao što znamo, Mijo Caktaš i Bassel Jradi su otpisani iz momčadi. Zanimljivo, Caktaš je u posljednjem Jadranskom derbiju ušao s klupe za Hajduk i zabio za pobjedu u posljednjim trenucima utakmice.

"Dolascima Livaje, Fossatija i Kačaniklića momčad se promijenila. Imamo tri nova igrača. S moje trenerske strane jako mi je drago što su ti igrači izabrali Hajduk. Za mene je to važan signal jer su sva trojica imali i ponude drugih klubova. Momčad se mijenja, ne samo u smislu individualnih kvaliteta već nudi i drukčiji spektar rješenja. Marca znam jako dobro kada je igrao u omladinskom pogonu Milana i Intera. Može igrati na svim pozicijama u veznom redu, poziciji ‘šestice’, a može biti i razigravač. Može funkcionirati i u veznom redu s dvojicom ili trojicom igrača. Alexander je igrač koji ima vrhunske tehničke kvalitete. Idealna mu je pozicija polušpice, voli se ‘otvarati’ i raširiti na terenu kako bi došao do pozicije da ugrozi protivnička vrata. Marko Livaja je igrao u nekim klubovima gdje sam i ja bio. Pratio sam njegov razvoj. Znam da je riječ o igraču koji može napraviti razliku, ali sam mu rekao da ne smije osjećati pritisak i odgovornost. Rođen je ovdje, tu je odrastao. Za njega je Hajduk nešto posebno", rekao je trener Hajduka Paolo Tramezzani uoči utakmice.

Obje momčadi u krizi

Rijeka je u lošem nizu, a na Rujevici protiv Hajduka nadaju se prekidu tog negativnog trenda.

"Teško je predvidjeti što će napraviti, neke stvari nismo radili dobro i igrači su toga svjesni, a rekao sam koji je bio uzrok tome. Sve to smo pregledali, bitno je da smo se svi skupa smirili i postali realni, a s druge strane jako radni. Imamo dovoljno kvalitete da se možemo dignuti iz toga. Vratilo se veselje i sigurno ćemo biti u najboljem mogućem izdanju", rekao je uoči utakmice trener Rijeke Simon Rožman.

Utakmicu možete pratiti uživo od 17:30 u tekstualnom prijenosu na portalu Net.hr.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo