STIGLA SLUŽBENA POTVRDA: / Cico Kranjčar nakon 18 godina ponovno na klupi Dinama

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar (59) novi je trener Dinama, potvrdio je u četvrtak maksimirski klub.

23.6.2016.
11:30
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Popularni Cico je na klupi naslijedio Zorana Mamića koji je postao trener Al Nassra iz Saudijske Arabije. Kranjčaru je ovo treći dolazak na klupu Dinama čiji je trener bio od 1994. do 1996., pa ponovno 1998. godine. U svakom je mandatu po jednom osvojio naslov hrvatskog prvaka, a 1998. je uveo Modre i u Ligu prvaka.

Mamac za navijače

Čim je objavljena vijest da je Zoran Mamić otišao na Bliski istok, pojavile su se informacije da su glavni kandidati za njegova nasljednika Kranjčar i Nenad Bjelica. Vodstvo hrvatskog prvaka se u konačnici ipak odlučilo za klupsku legendu, velikim dijelom i u nadi da će na taj način privući navijače kojih je iz sezone u sezonu sve manje na maksimirskim tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kranjčar je 2002. napravio senzaciju, odvevši do naslova NK Zagreb koji je sve do danas ostao jedini hrvatski prvak mimo Dinama i Hajduka. Hrvatsku je reprezentaciju 2006. odveo na Svjetsko prvenstvo u Njemačku gdje su Vatreni ispali već u prvom krugu, a nakon toga je uglavnom radio na Bliskom istoku. Najviše je uspjeha imao u Sepahanu s kojim je 2012. postao iranski prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cico je i igračku karijeru počeo u Dinamu za koji je debitirao 1974. protiv Hajduka. Za Dinamo je odigrao 307 utakmica i zabio 125 golova, a bio je jedan od glavnih igrača tijekom osvajanja legendarnog naslova prvaka Jugoslavije 1982. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo