'SAN JE STVARNOST' /

Stanišić nakon nove drame i gola u 97.: 'Mnogi su mislili da je danas taj dan'

Image
Foto: Profimedia

Josip Stanišić je u 97. minuti predriblao jednog suparničkog igrača i pogodio suprotni kut za konačnih 2-2

10.5.2024.
9:55
Profimedia
VOYO logo

U finalu ovosezonske nogometne Europske lige igrat će Bayer Leverkusen i Atalanta, u polufinalu je njemačka momčad izbacila Romu s ukupnih 4-2, dok je Atalanta bila bolja od Marseillea s ukupnih 4-1.

Image
KAKVA DRAMA /

Stanišić zabio u 97., Bayer ispisao povijest i izborio finale protiv Pašalićeve Atalante

Image
KAKVA DRAMA /

Stanišić zabio u 97., Bayer ispisao povijest i izborio finale protiv Pašalićeve Atalante

Mnogo teže od očekivanog je novi njemački prvak Bayer izborio finale. Imao je klub iz Leverkusena 2-0 iz prvog susreta u Rimu, ali je Roma do 82. minute uzvrata vodila s istovjetnih 2-0. Oba pogotka postigao je Argentinac Paredes i to oba iz jedanaesteraca, u 43. i 66. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je Roma ipak pokleknula i to u 82. minuti kada je na nespretan način sve zaključeno autogolom Mancinija. Još je jednom milimetrima blizu prvog poraza u sezoni bio Bayer, ali ga je ponovno izbjegao i to zaslugama hrvatskog reprezentativca Josipa Stanišića koji je u 97. minuti predriblao jednog suparničkog igrača i pogodio suprotni kut za konačnih 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene je neopisivo vidjeti sve te navijače i spoznati da smo u finalu. Nevjerojatno. Ovo je bila stvarno jako teška utakmica od prve minute. Znali smo kako snažna momčad nam prijeti i da ništa nije gotovo nakon 2-0 u prvoj utakmici", rekao je nakon utakmice Stanišić pa nastavio:

"Mnogi su mislili da je danas taj dan. No, vidjeli ste u očima naših igrača da svi žele u finale i izbjeći poraz. Sada nam je san postao stvarnost, sada smo u finalu."

O samom golu Stanišić je istaknuo:

"Znao sam da su svi igrači umorni, pa sam pretpostavio da nemaju dovoljno snage da me zaustave. Imao sam samo jednu stvar na umu - šutirati u suprotni kut. Bio je to dobar gol, ali najvažnija i najljepša stvar bilo je slavlje s navijačima. Lijepo je vidjeti sretne suigrače na terenu, za mene je ovo magičan moment."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finalna utakmica igra se u Dublinu 22. svibnja, a prošle sezone u finalu je Sevilla bila bolja od Rome te je po sedmi, rekordni put, klub iz Andaluzije osvojio ovo natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo