DEŽURNI KRITIČARI / Srpski mediji prozivaju našeg izbornika, još ne zaboravljaju njegove izjave: 'Dalić mijenja ploču'

Image
Izvor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Srpski mediji raspisali su se o Dalićevom intervjuu

31.12.2022.
17:43
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Srpski mediji su pomno pratili svaki korak hrvatskih nogometaša u Kataru, kao i njihove izjave i proslave. Ponovno je to slučaj, sada su ispratili intervju u kojem je izbornik Zlatko Dalić pojasnio svoje izjave tijekom i nakon SP-a.

Image
POKLON ZA KRAJ GODINE /

Bombastično ime sjeda na klupu Hajduka: Vraća se kapetan Ivan Leko i preuzima splitskog velikana

Image
POKLON ZA KRAJ GODINE /

Bombastično ime sjeda na klupu Hajduka: Vraća se kapetan Ivan Leko i preuzima splitskog velikana

Podsjetimo, Dalić je pobjedu nad Brazilom posvetio hrvatskim braniteljima, što je posebno pogodilo srpske medije. Tako Kurir podsjeća na izjavu "koja je uznemirila duhove u susjednim zemljama", a onda i na "proslavu u Livnom gdje je odjekivao ustaški poklič".

Sada su ispratili njegove izjave u kojima je pojasnio što je mislio tijekom Svjetskog prvenstva.

shimmer fallback
shimmer fallback

'Mijenja ploču'

"Iza hrvatske nogometne reprezentacije i mene kao izbornika, iza poruke koje mi šaljemo i vrijednosti koje živimo, stoji 7,8 milijuna Hrvata u domovini i u dijaspori. Mi nikada, posebno ja, nisam ni prema kome poslao negativnu poruku, poruku mržnje, nego samo poruke ljubavi i podrške svima", poručio je Dalić u intervjuu za Večernji list.

Srbi potom pišu kako je Dalić zahvalio cijelom Balkanu na podršci tijekom Mundijala, a potom zaključuje:

"Zahvaljujem stoga svima u našoj regiji, i Srbima, i Bošnjacima, i Slovencima, na podršci koju su dali našoj reprezentaciji. Da je neka od tih reprezentacija bila u našoj ulozi, ja bih navijao za nju. A hrvatska reprezentacija zastupa vrednote na kojima je Hrvatska nastala i ja ću ih zauvijek zastupati. Oni koji govore drugačije nemaju pravo podcjenjivati hrvatski narod, njegovu emociju, domoljublje, vjeru hrvatskog naroda. Jer, mi ne podcjenjujemo njih, niti od njih tražimo da zastupaju naše vrednote, niti ih na to prisiljavamo. Upravo oni šalju poruke razdora, mržnje, negative. Ja samo želim istaknuti da ja kao izbornik nisam političar, niti me politika zanima, niti dijelim ljude po naciji ili vjeri. Gledam samo kakav je čovjek", prenosi Kurir.

Očito su srpski mediji odlučili oprostiti Daliću nakon što su ga u više navrata prozivali zbog izjava.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču