Konačno odluka / Srna suspendiran na 17 mjeseci: na teren se može vratiti već iduće sezone

Image
Foto: Friso Gentsch/DPA/PIXSELL

'Srna je priznao da je nenamjerno prekršio antidopinška pravila. S obzirom na okolnosti primijenit će se 17-mjesečna suspenzija', obznanio je Nacionalni antidopinški centar Ukrajine

23.2.2018.
8:28
Friso Gentsch/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Dugogodišnji hrvatski reprezentativac i igrač Šahtara Darijo Srna o padu na dopinškom testu obaviješten je još 18. rujna prošle godine. Više od pet mjeseci nakon toga Ukrajinski antidopinški centar donio je odluku o suspenziju na koju Srna ima pravo žalbe.

"Srna je priznao da je nenamjerno prekršio antidopinška pravila prema uzorku od 22. ožujka 2017. godine. S obzirom na te okolnosti primijenit će se 17-mjesečna suspenzija, koja je počela teći od dana uzimanja uzorka. Temeljem toga Srna se može natjecati od 22. kolovoza ove godine, a treninzima se može vratiti dva mjeseca prije toga", obznanio je Nacionalni antidopinški centar Ukrajine na službenim web stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srna je u izjavi nakon pada na dopinškom testu obznanio da "ovo nije kraj, to vam obećajem". Povukao se iz svih natjecanja dok je u tijeku postupak. 

Doping je, istaknuo je, uzeo nesvjesno. "Tijekom cijele svoje karijere uvijek sam imao dojam kako se svakodnevno moram iznova dokazivati. Danas sam ponovno u situaciji kada ću kao i uvijek do sada dokazati kako sam sve u svom životu, privatnom i profesionalnom, postigao izričito teškim radom, čestitošću, disciplinom te iznad svega poštenjem. To su vrijednosti koje mi je prenio i usadio moj pokojni otac i kojima ja danas učim svoju djecu", napisao je Srna u pismu nakon pada na dopinškom testu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov Šahtar u srijedu je svladao Romu 2:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo