SRBIJA TEŠKO STRADALA U UKRAJINI: / Domaćini ih 'počastili' s pet komada za jedan od najgorih poraza u povijesti

Image
Foto: Profimedia

Kontroverzna utakmica Crne Gore i Kosova završila je remijem 1:1 u Podgorici na praznom stadionu koji su domaćini morali imati kao bi odradili kaznu zbog incidenta na utakmici protiv Engleske

7.6.2019.
23:15
Profimedia
VOYO logo

U prvoj večeri vikenda u kojem će se igrati kvalifikacije za Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine reprezentacija Srbije doživjela je jedan od najgorih poraza u svojoj povijesti. Na gostovanju kod Ukrajinaca Srbi su doživjeli pravi potop te kući vraćaju s pet pogodaka u mreži.

Srpsku mrežu načeo je u prvom poluvremenu Tsygankov s dva pogotka u 26. i 28. minuti i pitanje pobjednika praktički je bilo riješeno nakon tog ekpresnog loma srpske obrane. pobjedu su u drugom poluvremenu potvrdili dvostruki strijelac Konoplyanka i Yaremchuk te tako prikovali Srbiju za dno kvalifikacijske skupine B, dok su Ukrajinci izbili na vrh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontroverzna utakmica Crne Gore i Kosova završila je remijem 1:1 u Podgorici na praznom stadionu koji su domaćini morali imati kao bi odradili kaznu zbog incidenta na utakmici protiv Engleske. Pogotke su postigli Rashica u 26. minuti za Kosovo te Mugosa u 69. minuti za Crnogorce.

Image
SRBI NEVJEROJATNIM UCJENAMA ZABRANILI NASTUP CRNOGORCIMA: /

Protiv Kosova ni pod kojim uvjetom ne smiju nastupiti

Image
SRBI NEVJEROJATNIM UCJENAMA ZABRANILI NASTUP CRNOGORCIMA: /

Protiv Kosova ni pod kojim uvjetom ne smiju nastupiti

Crvena zvezda uoči utakmice poslala je ultimatume svojim igračima u reprezentaciji Crne Gore te im zabranila nastup. Zbog ucjena iz Beograda nije vodio reprezentaciju ni dosadašnji izbornik Ljubiša Tumbaković koji je uoči ove utakmice dobio otkaz. Crna Gora je posljednja u skupini s dva boda, jednakim brojem bodova kao i trećeplasirano Kosovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od europskih nogometnih giganta jedini su Španjolci zaigrali. Na gostovanju kod Farskih otoka primili su pogodak, ali su zabili četiri. Strijelci za Furiju bili su Ramos, Navas i Gaya, dok je kod Farskih Otoka gol Španjolcima zabio Olsen, a svojoj momčadi Gestsson. Španjolska je sa savršenim skorom (tri pobjede iz tri utakmice) prva u svojoj skupini.

Remi Danske i Irske

Najzanimljiviji dvoboj u skupini D odigran je u Kopenhagenu, gdje su Danci ugostili Irsku. Završilo je s miroljubivih 1:1. Danci su poveli u 76. minuti preko Hojbjerga, ali je samo devet minuta poslije izjednačio Shane Duffy i donio važan bod svojoj momčadi koja je sa sedam bodova na vrhu ljestvice. Danci su na dvije utakmice osvojila dva boda i četvrti su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norveška je opet propustila dva pogotka prednosti. Protiv Švedske su nakon 2:0 jedva izvukli bod, a sad su dopustili da im Rumunji odnesu bod iz Osla. Elyounoussi (56') i Odegaard (70') donijeli su dva gola prednosti domaćoj reprezentaciji, da bi Keseru s dva pogotka (77', 90+2') oteo pobjedu Vikinzima.

I nakon gostovanja u Skoplju, Poljska je ostala s maksimalnim učinkom. Treću utakmicu Poljaci nisu primili gol pa im je pogodak Piateka (47') bio dovoljan za nova tri boda i ostanak na vrhu ljestvice. Izarel je 'hat-trickom' Zahavija (10', 60', 81') trijumfirao u Latviji i sa sedam bodova prati Poljake na ljestvici skupine G.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalifikacije za EP, rezultati

Češka - Bugarska 2:1 Crna Gora - Kosovo 1:1 Litva - Luksemburg 1:1 Ukrajina - Srbija 5:0 Gruzija - Gibraltar 3:0 Danska - Irska 1:1 Farski Otoci - Španjolska 1:4 Norveška - Rumunjska 2:2 Švedska - Malta 3:0 Austrija - Slovenija 1:0 Latvija - Izrael 0:3 Makedonija - Poljska 0:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo