SRBI USPOREDILI HALILOVIĆA S NJIHOVIM PROPALIM TALENTOM: / Priča o sunovratu Hrvata postala top tema u regiji

Image
Foto: AFP

U Srbiji su njegov slučaj usporedili s onim Filipa Jankovića

3.11.2020.
17:23
AFP
VOYO logo

Nekada najveći talent hrvatskog nogometa, AlenHalilović, još uvijek traga za novim klubom otkako se ljetos razišao s Milanom. Bio je u nekim kombinacijama za treću talijansku ligu, ali to se nije realiziralo, a onda je bio spominjan i u kontekstu povratka u Prvu HNL. Konkretno, pisalo se o Hajduku. Međutim, Halilović je još uvijek bez kluba, a u utorak je odjeknula vijest da trenutno trenira s nogometašima zaprešićkog Intera kod trenera Tomislava Ivkovića.

Odjeknula je ona i preko granice. Naime, u Srbiji su njegov slučaj usporedili s onim Filipa Jankovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I fizički i karijerno, Halilović će mnoge u Srbiji podsjetiti na Filipa Jankovića, momka koji je svojevremeno bio najmlađi europski debitant Crvene zvezde, ali nije uspio oživjeti karijeru poslije nekoliko talijanskih epizoda i titule sa "Orlićima" na Novom Zelandu", piše Telegraf u tekstu naslova 'Hrvatski Filip Janković: Od Barce je prevalio put do treninga s drugoligašem iz Zaprešića'.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

July 28, 2015, MD: #30 Barcelona M Alen Halilovic after hitting the post on his PK during the International Champions Cup match between Chelsea FC and FC Barcelona at FedEx Field in Landover, MD. Jacob Kupferman/CSM,Image: 254073401, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

U tekstu podsjećaju kako je Halilović svojevremeno bio viđen kao jedan od najvećih europskih talenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je najmlađi debitant hrvatske reprezentacije, pa je čak i Barcelona kupila ovog igrača. Za seniorski tim je nastupio jednom, preseljen je u B ekipu. Ovog ljeta je čak ponuđen Hajduku iz Splita, ali za sada nema tog transfera, pa Halilović trenira s drugoligaškim Interom iz Zaprešića", piše Telegraf.

Ističu i kao je prošle sezone igrao na posudbi u Heerenveenu, te da je osim Dinama i Barce, nosio još dresove Gijóna, HSV-a, Las Palmasa Milana i Standarda iz Liegea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo