SRAMOTNA ODLUKA: / Uefa valjda smatra da Realu i Atleticu nisu potrebni navijači na finalu Lige prvaka

Image
Foto: AFP, JAVIER SORIANO

Samo 18,000 ulaznica za utakmicu finala Lige prvaka dobit će svaki od klubova sudionika dvoboja za naslov.

6.5.2016.
12:39
AFP, JAVIER SORIANO
VOYO logo

Utakmica se igra 28. svibnja na milanskom stadionu San Siro čiji kapacitet premašuje 80,000 mjesta.

Iz Uefe su potvrdu informacije tijekom sastanka u Milanu saopćili predstavnicima klubova, Emiliju Butraguenu sa Realove i Clementeu Villaverdeu s Atleticove strane. Španjolski As pritom piše da ideju prema kojoj će Uefa zadržati za svoje potrebe više od 50 posto ulaznica, što je više no ikad prije, predstavnici klubova nisu dobro prihvatili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klubovi žele po 30,000 ulaznica svaki

Oba madridska kluba imaju jaku navijačku bazu i bez imalo će problema dobivenu kvotu ulaznica lakoćom prodati, a njihova je želja, s kojom su tijekom sastanka i upoznali Uefu, 30,000 ulaznica svakome sudioniku finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova su se dva kluba ogledala u finalu istog natjecanja 2014. godine na lisabonskom Stadionu svjetlosti, a i tom su prilikom dobili po 18,000 ulaznica svaki. Razlika je u tome što Estadio da Luz prima 20,000 posjetitelja manje u odnosu na milanski, a i u tom što je Uefa zadržala 24,000 ulaznica, odnosno 40 posto od ukupnog broja.

Smanjenje u odnosu na prošli finale u Milanu

Posljednji puta kada je utakmica za naslov u Ligi prvaka igrana na San Siru, dakle 2001. godine kada je Bayern svladao Valenciju boljim izvođenjem jedanasteraca, svaki je klub dobio po 23,000 ulaznica, odnosno 5,000 više u odnosu na aktualnu ponudu ovogodišnjim finalistima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo