SRAMOTE SE GODINAMA: / U Dinamu zvoni još veća blamaža!

Image
Foto: Pixsell, Ivana Ivanović
16.7.2015.
9:06
Pixsell, Ivana Ivanović
VOYO logo

Donosimo vam neke od najvećih blamaža hrvatskih klubova u europskim natjecanjima... Dakako, povod za priču je grozno izdanje maksimirske momčadi protiv luksemburških amatera, Dinamo je jučer na svom terenu odigrao tek 1:1 protiv Fole Esch u 2. pretkolu Lige prvaka. Dodajmo da su gosti bili puno bolja momčad i odigrali neodlučeno iako su od 64. minute igrali s igračem manje.Dinamo je, da sve bude još gore, prije dvije godine istog suparnika u istoj fazi natjecanja prošao sa 6:0.

Lyonova sedmica

U Maksimiru još "zvoni" Lyonova "sedmica" u skupini Lige prvaka 2011., iako su Francuzi bili i još uvijek su, puno jača i skuplja momčad. U takvu nemoć mogla vjerovati ni Uefa, pa je Domagoja Vidu optužila za tankiranje... S ovim rezultatom, dalje je išao Lyon, a da je Dinamo izgubio s "normalnom" razlikom, dalje bi išao Ajax. Među Dinamove recentnije blamaže ubraja se i poraz protiv Kopera 3:0 u 2. pretkolu Lige prvaka 2010. Momčad Velimira Zajeca slavila je u Maksimiru s 5:1, da bi u uzvratu spašavala "živu glavu". Junak je na kraju bio vratar Tomislav Butina. No, Dinamo je te godine živio u Ligi prvaka samo do 3. pretkola kada je ispao od moldavskog prvaka Sheriffa. Mamićev 'filho' Sammir pamtit će promašeni jedanaesterac i poraz 5:6 (1:1). Zabio je Brazilac s bijele točke za vrijeme utakmice, ali je kasnije promašio, kao i Badelj, Vrsaljko i Dodo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćiro nastradao od Mađara

I Hajduk bi mogao dodati koje poglavlje sramoteći se protiv "na papiru" slabijih, ali na terenu boljih suparnika. Prošle godine, u 3. pretkolu Europske lige, bolji je u prvoj utakmici bio Šahter Karagandi s 4:2. U Kazahstanu su 'bijeli' bili smiješni, ali su u uzvratu uspjeli pobijediti 3:0.

Splićani nemaju dobrih iskustava s Mađarima, a najgora epizoda bio je Debrecen. Te 2005. godine, trener je bio Ćiro Blažević i "bijeli" su poraženi u gostima s 3:0. Ćiro nije uspio "galvanizirati" momčad za uzvrat, jer su na Poljudu Mađari zabili još pet komada. Bolje se Hajduk nije proveo ni protiv Dunaferra, u 2. pretkolu Lige prvaka Mađari su u Splitu slavili s 2:0, da bi u uzvratu bilo 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Rijeka ima svoje Luksemburžane

I gruzijski Dila Gori bio je prevelika prepreka za "bijele", Hajduk je dva puta izgubio s 0:1 i ispao iz 3. pretkola Europske lige prije dvije godine... Hm, nismo zaboravili ni irski Shelbourne, igralo se 2. pretkolo Lige prvaka 2004. godine. Irci su amaterska momčad i nakon poraza na Poljudu 2:3 prošli su dalje jer su momčadi Ivana Katalinića uvalili dva komada, bilo je 2:0.

Rijeka se sramotila ispavši protiv ciparske Omonije u 1. pretkolu Uefine lige 2006. godine. Na Kantridi je bilo 2:2, da bi u uzvratu Ciprani slavili 2:1 i zaustavili Riječane već na startu europske sezone. Gubili su Riječani i protiv Luksemburžana, u 2. pretkolu Europske lige 2009. Differdange je kod kuće slavio s 1:0. Srećom po momčad s Kantride, u uzvratu je bilo 3:0 za domaćina... No, ostao je poraz koji se pamti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo