Sramota mladog Vatrenog isplivala na Facebooku!

Hrvatski nogometni savez oglasio se priopćenjem vezanim za slučaj Josipa Radoševića, mladog igrača Hajduka i hrvatske reprezentacije koji je umiješan u novi rasistički skandal našeg nogometa.

9.9.2012.
17:27
VOYO logo

Jedna od najružnijih domaćih sportskih priča ove godine otkrivena je na Facebooku, a u glavnim su ulogama prijatelji iz Splita, dvojica mladih talentiranih hrvatskih sportaša – hajdukovac Josip Radošević i splitski jedriličar Dinko Sindik.

U njihovoj primitivnoj prepisci na Facebooku najviše se ističe fotka s utakmice mlade hrvatske nogometne reprezentacije, na kojoj je tada dvije godine mlađi Radošević u duelu s jednim tamnoputim igračem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podapni je**noj crnčugi nogu, majku mu je**m! Kako si moga disati njegov zrak uopće?", piše pored te fotografije uz ime Dinka Sindika.

Radošević odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma nije to tako strašno, a i imamo u razredu jednog crnju tako da sam se navika."

Sličnih komentara na Radoševićeve fotografije bilo je više, a na profilu su stajale duže vrijeme. S obzirom da je Hajdukov novi gazda veznog reda i mlada nada hrvatske reprezentacije tek nedavno zakoračio putevima zvjezdanog nogometnog neba, fotografije su tek sada ekspresno uklonjene, ali ipak prekasno da sakriju sramotnu istinu o načinu razmišljanja dvojice mladih hrvatskih sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O slučaju 'Radošević' se u međuvremenu oglasio i hrvatski nogometni savez, a priopćenje Vam donosimo u cijelosti:

'Hrvatski nogometni savez je, apsolutno i bezuvjetno, protiv rasizma u bilo kojim oblicima, te se na sve moguće načine bori protiv njega. To, između ostalog, dokazuje i činjenica da u svojim redovima, u različitim momčadima i uzrastima, ima pripadnike različitih rasa. Kada je riječ o nogometašima, rangiramo ih i selektiramo samo po njihovim igračkim kvalitetama i niti po čemu drugom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče napisa o Josipu Radoševiću i njegovih komentara na jednoj društvenoj mreži, hrvatski reprezentativac nije htio nikoga povrijediti, već je samo htio naznačiti da nema ništa protiv pripadnika drugih rasa. Slaže se da to nije napravio na najbolji mogući način i da je trebao biti obazriviji, ali svojim komentarom nikoga nije htio povrijediti, te mu je žao ako se to na kraju dogodilo.

Dodajemo kako Josip Radošević nikako nije rasist, a opisani je komentar ostavio prije više od dvije godine, kada je imao samo petnaest godina. Žao nam je da hrvatska nogometna reprezentacija u dijelu medija nema bolji tretman i da se ovakvi maliciozni tekstovi pojavljuju pred važne utakmice kada momčadi treba mir i spokoj. Na žalost, ne preže se ni od čega, pa čak i kada su mladi nogometaši u pitanju, koji su tek na početku svog profesionalnog puta.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo