'Molio je Kovačevića, a on: Nema prijenosa i gotovo'

'Zamislite, gradonačelnik Bandić nazvao je Brunu Kovačevića i ponudio da Grad Zagreb snosi troškove prijenosa, samo da prijenosa bude.

11.5.2012.
11:52
VOYO logo

Nakon što je Dinamo u uzvratu finala Hrvatskog kupa na Maksimiru pobijedio Osijek 3:1 i uzeo dvostruku krunu, iz kluba su otkrili tko je glavni krivac što prijenosa nije bilo na državnoj televiziji. Direktor Dinama tvrdi da HRT jednostavno nije želio prenositi utakmicu, te da cijela priča nema veze s novcem i cijenom prijenosa.

Naime, izravni TV-prijenos bio je glavna tema večere dan uoči utakmice, na kojoj su bile delegacije klubova, ali i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zamislite, gradonačelnik Bandić nazvao je Brunu Kovačevića i ponudio da Grad Zagreb snosi troškove prijenosa, samo da prijenosa bude. I Osijekov predsjednik Josić molio je Kovačevića da osiguraju prijenos, međutim Kovačević je rekao da neće prenositi i gotovo. Dakle, nema to veze s novcem i cijenom prijenosa", izjavio je Vrbanović za Sportske novosti, dodajući da je od početka bilo jasno da HTV nema namjeru raditi prijenos.

"Nitko nam se službeno nije javio, niti smo pregovarali. Inače je običaj da s televizije pošalju pismo da bi oni to prenosili, sjeli bismo i razgovarali, uvijek smo se dogovorili. Na ovaj ili onaj način. Sad baš nitko nije niti nazvao niti ponudio pregovore", zaključio je Vrbanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRT je objavio demantij priče o 'bojkotiranju' finala Hrvatskog nogometnog kupa između Dinama i Osijeka, koji prenosimo u cjelosti.

"Poštovani,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na temelju članka 40 i 41. stavka 3. Zakona o medijima (»Narodne novine«, broj 59/04) te pravila za ostvarivanje prava na ispravak Vijeća za elektroničke medije (NN 046/2010), pozivamo vas da objavite ovaj ispravak HRT-a na članak objavljen u Sportskim novostima dana 11. svibnja 2012. godine pod naslovom „Sramota: Milan Bandić je nudio da Grad Zagreb pokrije prijenos Kupa, HRT je i to odbio.“ a kojega je prenio vaš portal net.hr pod naslovom „Molio je Kovačevića a on: Nema prijenosa i gotovo“.

Netočno je da HRT nije bila zainteresirana kao i da se nitko sa HRT-a nije službeno javio po pitanju prijenosa. Upravo suprotno, dana 27. travnja Stjepan Balog, vd urednik Sportske reakcije ispred HRT-a poslao je ponudu GNK Dinamo za prijenos finala kupa i za dvije utakmice pretkola Lige prvaka. Međutim, 29. travnja gospodin Ivan Tica ispred GNK Dinamo na HRT-ovu ponudu odgovorio je negativno. O svemu postoji i pismena dokumentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, netočna je informacija da je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić nazvao glavnog urednika HTV-a Brunu Kovačevića te ponudio da Grad Zagreb pokrije prijenos Kupa.

Večer uoči utakmice, u utorak 8. svibnja oko 23.30, dakle manje od 24 sata prije utakmice, iz jednog zagrebačkog restorana g. Kovačevića nazvala je osoba iz društva u kojemu se nalazio Milan Bandić te ponudila da Grad Zagreb pokrije prijenos. HRT smatra da se takav postupak nikako ne može smatrati ozbiljnom poslovnom ponudom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRT Odjel za odnose s javnošću".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo