'SRAMI SE'! / Balotelli poludio zbog izjava hrvatskog trenera o rasističkom ispadu

Image
Foto: Profimedia

Nakon utakmice žestoko je reagirao na izjave hrvatskog trenera Jurića

4.11.2019.
9:54
Profimedia
VOYO logo

U susretu 11. kola talijanskog nogometnog prvenstva Verona, koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, je pobijedila Bresciju s 2-1. Verona je do četvrte pobjede ove sezone stigla golovima Anthonyja Salceda u 50. minuti i Mattea Pessine u 81. minuti, dok je pogodak za goste zabio Mario Balotelli pet minuta prije kraja susreta.

Ovu je utakmicu također obilježio zaista degutantan incident. Domaći su navijači u 55. minuti zatekli Balotellija pred svojom tribinom i počeli mu majmunski hukati, a ovaj je zbog toga potpuno poludio. Tamnoputi Talijan uzeo je loptu i napucao je prema navijačima i zatim je zaplakao te je krenuo prema svlačionici. Igrači Verone, kao i njegovi suigrači, pokušavali su ga zaustaviti i nagovoriti ga da nastavi, ali on je ustrajao u svojoj namjeri i utakmica je na kraju prekinuta na pet minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Genoa's coach Ivan Juric from Croatia reacts during the Italian Serie A football match Genoa vs AC Milan at "Luigi Ferraris" Stadium in Genova on October 25, 2016. / AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE

Žestoka reakcija

Balotelli je rasistima na kraju odgovorio na najbolji mogući način fantastičnim golom s 20 metara. Ipak, nije popularni Super Mario tek tako prešao preko ovog incidenta. Nakon utakmice žestoko je reagirao na izjave hrvatskog trenera Ivana Jurića.

"Ne bojim se reći da danas nije bilo rasističkog skandiranja. Možda su zviždali i rugali se velikom igraču, ali ništa više od toga. Zvali su me usranim ciganom puno puta i Italija ide prema generalnoj ideji da se strance okrivljava za sve, ali ovo danas nije bio takav slučaj. Možete ga pitati, ništa nije bilo. Gade mi se rasističke uvrede i prvi ću ih osuditi kad ih bude, ali ovo nije bilo to. Provocirali su ga zvižducima i sarkastičnim povicima, ali ne rasističkim. Sve drugo je laž", rekao je Jurić i izazvao je burnu reakciju kod Balotellija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala mojim kolegama na terenu za solidarnost koju su pokazali i hvala navijačima na porukama podrške. Hvala vam svima iz srca. Pokazali ste da ste pravi ljudi, a ne oni koji negiraju što se dogodilo i uopće ih dokazi ne zanimaju. Oni koji su oponašali majmunske zvuke za mene neka ih bude stid. Sramite se što se to napravili u društvu vaše djece, žena, roditelja i prijatelja. Sramite se i vi koji ste to demantirali", rekao je Balotelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo