TOTTENHAM POBJEDNIK: / Spursi pred 70.000 navijača na Allianz Areni pobijedili Kovačev Bayern prepun klinaca

Image
Foto: Profimedia

Tottenham Spurs pobjednik šestog izdanja Audi Cupa

31.7.2019.
23:24
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Tottenhama pobjednici su šestog izdanja Audi Cupa nakon što su u finalnom susretu igranom pred 70.000 gledatelja na Allianz Areni boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedili Bayern sa 6-5 (2-2).

Tottenham je vodio 2-0 golovima Erika Lamele (19) i Christiana Eriksena (59), no njemački prvak je uspio izjednačiti preko Janna-Fietea Arpa (61) i Alphonsa Daviesa (82) pa je pitanje pobjednika razriješeno izvođenjem jedanaesteraca. Londonski sastav je postao prvi engleski klub koji je osvojio Audi Cup, a do sada je Bayern slavio tri puta, a po jednom Barcelona (2011) i Atletico Madrid (2017).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
REAL OSVOJIO TEK TREĆE MJESTO NA TURNIRU: /

Zidane i društvo ostvarili prvu pobjedu

Image
REAL OSVOJIO TEK TREĆE MJESTO NA TURNIRU: /

Zidane i društvo ostvarili prvu pobjedu

Kovač na teren poslao drugu momčad Bayerna

Niko Kovač je na teren poslao drugu momčad Bayerna. U odnosu na sastav koji je u utorak nastupio protiv Fenerbahčea, hrvatski stručnjak je uvrstio u momčad samo dva igrača, a ostalo su bili 'klinci'. Čak sedam igrača u početnom sastavu bavarskog velikana bilo je mlađe od 20 godina. U drugom dijelu Kovač je polako uvodio i glavne adute i Bavarci su uspjeli preokrenuti rezultat.

Gosti poveli u 19. minuti

Gosti su poveli u 19. minuti golom Erika Lamele. Georges-Kevin N'Koudou je sjajno prošao po krilu te ubacio oštru loptu na drugu stativu, a Lamela je klizećim startom ugurao loptu u mrežu. Londonski sastav je u 59. minuti povećao prednost golom Christiana Eriksena, no samo dvije minute kasnije smanjio je Jann-Fiete Arp. Bayern je izjednačio u 82. minuti sjajnim golom Daviesa koji je opalio s ruba kaznenog prostora i pogodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi stoper Ivan Mihaljević ušao u 77. minuti za Bayern

Od 77. minute za Bayern je nastupio mladi hrvatski stoper Ivan Mihaljević.

Pobjednik je razriješen tek nakon sedme serije jedanaesteraca, a junak je postao vratar Paulo Gazzaniga koji je zaustavio udarce Alabi i Boatengu, dok je njegov kolega na suprotnoj strani Sven Ulreich obranio udarac Eriksena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo