SPREMA SE EURO KAKAV JOŠ NISMO VIDJELI: / Nakon ovog, nogomet više neće biti isti! 'To neće biti lagan zadatak'

Image
Foto: AFP, FABRICE COFFRINI

Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Slovenac Aleksander Čeferin smatra kako u Europi samo dvije ili tri zemlje mogu organizirati svjetsko nogometno prvenstvo 2026.

22.3.2017.
10:58
AFP, FABRICE COFFRINI
VOYO logo

Čeferin je prilikom posjeta Češkom nogometnom savezu rekao kako će biti teško naći mnogo zemalja koje su u stanju osigurati desetak odgovarajućih stadiona.

PREDSJEDNICA NAKON SASTANKA SA ŠEFOM UEFE: ‘Nogomet treba depolitizirati i vratiti ga onima koji ga vole’

"Mislim da možda postoje dvije ili tri takve zemlje u Europi. U Africi nema takvih zemalja, možda Kina, možda SAD. Bit će zanimljivo, 48 reprezentacija je veliki broj," kazao je Čeferin u Pragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europa će tražiti najmanje 16 mjesta za svoje reprezentacije

Uefin predsjednik je ranije najavio kako će Europa tražiti najmanje 16 mjesta za svoje reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2026. Naglasio je i kako je dobro što je broj selekcija koje sudjeluju na Europskom prvenstvu povećan na 24.

Image

"U Francuskoj smo vidjeli dobro natjecanje. Mnoge male zemlje su se plasirale i dobro prošle," kazao je dodavši kako će organizacija idućeg EURO-a 2020. biti zahtjevna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Euro 2020. u 13 država

Europsko nogometno prvenstvo 2020. igrat će se u 13 država zbog obilježavanja 60. rođendana UEFA-e. Utakmice će se igrati u Amsterdamu, Bakuu, Bilbaou, Bruxellesu, Bukureštu, Budimpešti, Kopenhagenu, Londonu, Dublinu, Glasgowu, Münchenu, Rimu i Sankt Peterburgu.

"Organizacija EP-a 2020. neće biti lagan zadatak. To se neće ponoviti u budućnosti, barem ne dok sam ja tamo", naveo je Čeferin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo