PLJUŠTE REAKCIJE /

Sportski svijet se oprašta od Ćire: Javili se Džeko, Eduardo, najveći hrvatski klubovi...

Image

Najdublji trag je ostavio na klupi Dinama i hrvatske reprezentacije, a nogometnom svijetu će ostati zapamćen kao čovjek koji je prvi put u povijesti debitante doveo do odličja na Svjetskom prvenstvu

8.2.2023.
10:30
VOYO logo

Miroslav Ćiro Blažević preminuo je rano jutros u 88. godini u Zagrebu nakon duge i teške bolesti. 'Trener svih trenera' u karijeri je vodio reprezentaciju Hrvatske, Irana, Švicarske, BiH i mladu selekciju Kine te više od 20 klubova među kojima su i svi osvajači naslova prvaka Hrvatske.

Najdublji trag je ostavio na klupi Dinama i hrvatske reprezentacije, a nogometnom svijetu će ostati zapamćen kao čovjek koji je prvi put u povijesti debitante doveo do odličja na Svjetskom prvenstvu. Sportski svijet se oprašta od Miroslava Ćire Blaževića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NK Rijeka: Otišao je jedan od najvećih

"U 88. godini otišao je jedan od najvećih - Miroslav Ćiro Blažević. Otišao je "trener svih trenera" koji je odveo Hrvatsku do bronce na SP-u 1998., te je u svojoj karijeri nosio dres Rijeke i bio u ulozi trenera na klupi Rijeke. Počivao u miru", objavila je Rijeka na Twitteru.

Mamić: Nitko nije bio kao Ćiro

Zdravko Mamić, kriminalac koji se već godinama krije u Bosni i Hercegovini i tako izbjegava služenje zatvorske kazne za izvlačenje desetaka milijuna eura iz Dinama, oglasio se nakon smrti Ćire Blaževića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić: 'Ćiro je bio moj nogometni otac'

"Izražavam najdublju sućut obitelji našeg Ćire zbog čijeg odlaska svi u nogometu dijelimo veliku bol. Pamtim ga kao čovjeka s velikim stilom i još većom dušom i zato smo ga svi voljeli i poštovali. Kao trener je potpisao dva izvanredna i povijesna uspjeha, jedan s reprezentacijom koju je doveo u svjetski vrh, a jedan s Dinamom kada je ta titula značila puno više od nogometa. No, gdje god je radio ostavio je veliki trag, pa tako i na mene u Varaždinu. Mogu slobodno reći da je Ćiro bio moj nogometni otac, bio mi je istinska inspiracija za sve što sam postigao u trenerskoj karijeri. Na tome sam mu vječno zahvalan te su moje molitve posvećene njemu i njegovoj obitelji. Treneru svih trenera, počivao u miru Božjem“, izjavio je Zlatko Dalić.

OPŠIRNIJE

Le Figaro se prisjetio 1998. i njegove lijepe geste

Ugledni francuski list Le Figaro posvetio je objavu Ćiri Blaževiću te se prisjetio SP-a 1998. i njegove kape koju je nosio u čast francuskog policajca koji je stradao u napadu njemačkih huligana.
"Tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva proslavio se noseći kapu da bi odao počast francuskom policajcu Danielu Nivelu kojeg su njemački huligani teško ozlijedili prije četvrtfinala Njemačke i Hrvatske", podsjeća Le Figaro, a ističe i uspjeh koji je napravio s Dinamom 1982. 

Toplak: 'Dao si mi šansu da obučem kockasti dres'

"Dao si mi šansu da obučem kockasti dres i to se pamti zauvijek. Bio si poseban. Počivaj u miru", poruka je koju je objavio hrvatski trener Samir Toplak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aco Petrović: 'Njegov bijeli šal te 1982. ostaje zauvijek'

Aleksandar Petrović, izbornik košarkaške reprezentacije Hrvatske, napisao je posvetu Ćiri Blaževiću na Twitteru.

'Ćiro i njegov bijeli šal te 1982. godine kao i bronca sa SP-a 1998. su nešto što ostaje zauvijek. Počivao u miru, šefe', napisao je Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BiH tuguje za Ćirom. Javio se i Džeko

BiH se danas oprašta od Ćire prisjećajući se velike pobjede protiv Belgije i legendarne presice nakon Estonije. Svoju posvetu Ćiri objavio je i Edin Džeko.

"Treneru moj, počivajte u miru. Voljet ću Vas zauvijek. Obitelji najiskrenija sućut", napisao je.

Lokomotiva: Napustio nas je legendarni trener svih trenera

"Napustio nas je legendarni trener svih trenera, Miroslav Ćiro Blažević. Malo je poznato kako je kao igrač 1955. godine igrao za Lokomotivu. Hvala mu za sve nezaboravne trenutke koje nam je podario! Iskrena sućut obitelji", objavila je Lokomotiva na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HNS-a: 'Ćiro će uvijek ostati trener svih trenera'

Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, se oglasio nakon smrti Miroslava Ćire Blaževića te izrazio sućut obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ispred Hrvatskog nogometnog saveza, izražavam najdublju sućut obitelji Miroslava Blaževića zbog ovog nenadoknadivog gubitka. Iako smo bili svjesni da se hrabro bori s teškom bolešću, ipak je ovo šokantan trenutak za sve nas jer se Ćiro uvijek činio većim od života. Kao trener je potpisao dva legendarna uspjeha, hrvatsku broncu i Dinamov naslov prvaka 1982. godine, zbog čega će uvijek ostati zapamćen kao trener svih trenera.

Osim što je bio trenerska avangarda, bio je silno šarmantna, inteligentna, duhovita i strastvena osoba i kao takav će nam svima izuzetno nedostajati. Ćiro je bio jedinstven i neponovljiv, takvog ćemo ga pamtiti, a Hrvatski nogometni savez uvijek će paziti da brižno čuva uspomenu na jednog od najznačajnijih pojedinaca u povijesti hrvatskog nogometa. Počivao u miru, dragi Ćiro", izjavio je Kustić.

Od Ćire se oprostio i Hajduk

Hajduk, na čijoj klupi je sjedio kratak period 2005. godine, oprostio se od Ćire Blaževića opširnim tekstom o njegovoj karijeri

OPŠIRNIJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: 'Gospodine Ćiro hvala Vam na svemu'

"Dan prije svog 88. rođendana zauvijek nas je napustio trener svih trenera, veliki i legendarni Miroslav Ćiro Blažević. Gospodine Ćiro, hvala Vam od srca na svemu što ste kroz čitav svoj život davali i dali za Dinamo i za hrvatski nogomet. Vaš nogometni rukopis, lik i djelo nikada nećemo zaboraviti. GNK Dinamo ovim putem izražava najiskreniju sućut obitelji i prijateljima legende hrvatskog nogometa. Počivao u miru…", oproštajna je poruka iz Dinama.

Dudu: 'Počivaj u miru, legendo'

Od bivšeg hrvatskog izbornika oprostio se i bivši napadač Vatrenih Eduardo da Silva. "Trener svih trenera. Počivaj u miru, legendo", napisao je na Instagramu uz zajedničku fotografiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo