prekrasna gesta / Sport kakvog ga svi želimo vidjeti: bivši suigrač poslao teško bolesnom Klasniću poruku podrške

Image
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL

Nakon što mu je prije deset godina dijagnosticirana disfunkcija bubrega, Ivan je 2007. godine obavio prvu transplantaciju bubrega

20.10.2016.
13:23
nph/NordPhoto/PIXSELL
VOYO logo

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Klasnić ponovno vodi bitku za vlastiti život, a iz Engleske mu je stigla poruka koja će mu zasigurno uljepšati dan i dati dodatni motiv

Podsjetimo, nakon što mu je prije deset godina dijagnosticirana disfunkcija bubrega, Ivan je 2007. godine obavio prvu transplantaciju, no tijelo mu je odbacilo majčin bubreg. Drugom operacijom majčin je bubreg zamijenjen onim očevim, koji je na svu sreću profunkcionirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znao je i tada Klasnić, liječnici su mu odmah rekli, da na taj bubreg može računati desetak godina, tako da se pomirio s time što će ga jednog dana dočekati.

Taj dan dočekao ga je prije nekoliko tjedana i Klasnić se ponovno mora nadati kako će se uskoro naći neki bubreg koji njegovo tijelo neće odbaciti. Nažalost, on više ne smije biti od nekoga iz obitelji jer su već stvorena antitijela protiv doniranih bubrega od strane članova obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, u njegovim najtežim trenucima, Klasnića nisu zaboravili na otoku. Njegov bivši suigrač iz sadašnjeg drugoligaša Boltona David Wheater bio je strijelac drugog pogotka u pobjedi od 2-0 nad Milwallom, a nakon pogotka Wheater je podigao svoj dres ispred je pisalo 'Get well soon, Klas' (Ozdravi što prije, Klas). 

Uz poruku podrške, Wheater se nakon utakmice i našalio na svoj račun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izjavio sam prošlog tjedna da će Klas vjerojatno ozdraviti prije nego što ja zabijem. Lijepo je što sam dobio priliku pokazati mu svoje poštovanje i dati mu podršku", objasnio je Wheater.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema sumnje kako će Klasniću biti iznimno dragu čuti za ovu poruku. U svakom slučaju, još jedna prekrasna gesta na sportskim terenima vrijedna spomena. Uz silne milijune koji su moderni sport gotovo u potpunosti preobratili u biznis, lijepo je vidjeti da se na terenima još uvijek događaju lijepe stvari zbog kojih ne gubimo vjeru kako sport kao takav još uvijek ima svoj smisao. 

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo