SPLITSKI POGLED - IZNUTRA: / 'Protiv Osijeka i Dinama Hajduk je igrao bolje, pa je izgubio. Večeras nije, ali jedno je bilo ključno'

Image

Za Net.hr iz splitskog kuta Jadranski derbi komentira Zoran Vulić

10.2.2021.
21:21
VOYO logo

Hajduk je golom Mije Caktaša u 94. minuti s(p)retno pobijedio Rijeku na Rujevici i to je sve što će se pamtiti od igra Splićana u današnjem Jadranskom derbiju.

Image
RIJEKA - HAJDUK 0:1: /

Caktaš zabio u 94. za senzacionalnu splitsku pobjedu; Nevjerojatan završetak utakmice na Rujevici

Image
RIJEKA - HAJDUK 0:1: /

Caktaš zabio u 94. za senzacionalnu splitsku pobjedu; Nevjerojatan završetak utakmice na Rujevici

Uz Kalinića koji je svojim obranama omogućio Splićanima da ne potonu. Hajduk u posljednje vrijeme igra loše, a uz to nisu baš ni imali sreće. Sve skupa nekako je kumovalo Bijelima u srozavanju na ljestvici, generalno gledajući čitavu sezonu. Sjetimo se samo onih promašenih penala Caktaša i Umuta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ništa čudno i novo za Miju'

Ovog puta, uoči Jadranskog derbija u Split je Paolo Tramezzani morao vratiti bitne igrače Jaira, Jradija, Diamantakosa i Posavca te još dva člana stožera, sve s istim simptomima glavobolje, kašlja i povišene temperature.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Božica Fortuna nasmiješila se Splićanima i nagradila ih protiv Rijeke i to preko igrača koji je u igru ušao u drugom dijelu, čiji je status nejasan.

"To je Mijo Caktaš. On je igrač kojem je potrebna jedna šansa da zabije gol. Taj njegov potez bila je jedna kvaliteta, osjećaj za prostor i fantastična mirna realizacija. Ništa čudno i ništa novo za Miju. Znači, uz nogometnu sreću isto tako, došao je do gola", kazao nam je legendarni bivši igrač i trener Hajduka Zoran Vulić i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hajduk je igrao onako kako jedino i može u ovom trenutku, malo ofenzivnije s tri igrača nazad. Poklopili su hajdukovci Riječane po čitavom terenu, igrali isto kao i Rijeka 3-5-2. Bilo je to igre jedan na jedan, Hajduk je igrao jednu solidnu, dobru obranu i mislim da je to bio ključ ovog pozitivnog rezultata. Normalno, i dvije obrane Kalinića koje su bile krucijalne".

Mijo Caktaš u posljednje vrijeme ne igra u prvih 11, ali ponovno se prometnuo u junaka i vjerujemo da će trener Bijelih Tramezzani dobro promisliti hoće li ga i u idućoj utakmici ostaviti na klupi ili će ga poslati na teren od prve minute, bez obzira na njegov neriješeni status u momčadi. Caktaš je nogometaš koji mora igrati od prve minute, posebno u Hajduku koji bez jednog takvog igrača ne može, jer ima ograničen kadar. Zoran Vulić dao je svoje mišljenje, viđenje Caktaševe situacije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledajte, to su neke taktičke nijanse trenera, zamisli trenera. Možda se Mijo žali i na neku ozljedu, tko zna što je tu u pitanju, ne možemo pričati nešto što ne znamo. Tramezzani zna zašto je Mijo zamjena na klupi. Vidjeli ste da je ulaskom Mije Caktaša i igra Hajduka dobila drugačije konture, promijenila se, postali su opasniji u napadu. Oba udarca Hajduka u drugom dijelu su od Mije, znamo koliko Mijo znači i kakvu prevagu na terenu donosi", govori nam Vulić.

'Ne volim pričati o nekom napretku kad se Hajduk brani'

Vulić ističe kako je teško vidjeti napredak u utakmici u kojoj se Hajduk branio...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne volim pričati o nekom napretku kad se Hajduk brani, ja volim pričati o napretku kad Hajduk stvara šanse, kad dominira, kad puca... Može se pogriješiti, ali Hajduk mora biti goropadni. Ovo je jedan Hajduk koji u ovom trenutku može igrati onako kako je to Tramezzani stavio, malo defenzivnije, talijanskije, Hajduk je večeras igrao isključivo na rezultat. Nije mogao ništa drugo i parirao je Rijeci koja, moramo biti iskreni i priznati u ovim proteklim susretima, i protiv Šibenika i protiv Gorice, a i sada protiv Bijelih, nije bila na svom nivou. Imaju dva poraza i jedan neriješen susret. Govori se o jednoj situaciji u kojoj Rijeka igra bolje u gostima, nego na Rujevici. I oni teško dolaze do šansi. Iako, večeras su ih imali, treba biti iskren i pošten", ističe Zoran Vulić koji ne želi, ne voli govoriti o pojedincima. Kao pravi trener, Zoran gleda kompletnu vizuru momčadi, učinak...

Image
Image

10.02.2021., Rijeka - Zaostalo 5. kolo Prve HNL, HNK Rijeka - HNK Hajduk. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

"Čitava momčad je bila solidna. Ne možemo izdvojiti pojedinca, ako ćemo izdvajati što ja ne volim, ona bi to bile one dvije obrane Kalinića koje su donijele bodove. Iako, još jedanput naglašavam, ne volim isticati nikoga, nego momčadsku igru. Nogomet je momčadski sport, igra momčad, kolektiv, ne pojedinac. Prema tome, individualna kvaliteta je danas pobijedila Rijeku, kvaliteta Mije Caktaša", tvrdi Zoran Vulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tramezzaniju nije lagano na klupi Bijelih, od kad je sjeo uglavnom zna za poraze i susreo se s limitiranom momčadi. No, ovo je njegova velika pobjeda koja bi mogla biti okidač za neke bolje stvari u rezultatskom smislu na Poljudu...

'Tramezzani može probuditi Hajduk, osoviti momčad na noge'

"Tramezzani može probuditi Hajduk, osoviti momčad na noge da bude bolja, konkuretnija. Evo recimo, Hajduk je u nekim utakmicama bio bolji, ali je gubio. Protiv Osijeka i Dinama igrao je bolje, pa je izgubio. Večeras nije igrao dobro, ali je pobijedio. To je nogomet, odlika velikih. Najvažnije u ovom trenutku da ima mirnoću u klubu, da Hajduk skuplja bodove i lagano, u tišini, približiti se vrhu ljestvice. To je njegov zadatak u ovom trenutku i mislim da je na dobrom putu", zaključio je Zoran Vulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo