FINO BI ZARAĐIVAO / Špekuliralo se da će preseliti u Barcelonu, ali su Španjolci plasirali novu senzaciju: Olmo ima sjajnu ponudu na stolu

Image
Foto: Profimedia

Olmo bi uskoro mogao riješiti pitanje budućnosti

20.9.2022.
10:22
Profimedia
VOYO logo

Svima je poznat nogometni put Danija Olma, omiljenog Španjolca u Hrvatskoj. Reprezentativac Furije stigao je u Dinamo kao dijete popularne La Masije, a u Zagrebu se afirmirao i postao jedan od najtraženijih mladih igrača na svijetu. Na zimu 2020. godine Olmo je preselio u RB Leipzig za 29 milijuna eura te je potpisao ugovor do 2024. godine.

Image
SUMANUTO TROŠENJE /

Znali smo da žive rastrošno, ali cifra koju su Wanda i Icardi mjesečno trošili u Parizu je nerealna

Image
SUMANUTO TROŠENJE /

Znali smo da žive rastrošno, ali cifra koju su Wanda i Icardi mjesečno trošili u Parizu je nerealna

Vrlo brzo nakon toga počelo se špekulirati o njegovom povratku u Barcelonu. Igrao je sjajno u Njemačkoj, kao i u dresu Španjolske te je katalonski velikan ozbiljno zagrizao za njegove usluge. No, Leipzig ga je uspio zadržati i čini se da im ne pada na pamet da prodaju fantastičnog veznjaka. Ugledni španjolski list, AS piše kako je bundesligaš pripremio novi ugovor za bivšeg igrača Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno su mu spremni ponuditi ugovor do 2027. godine, a uz to bi dobio i značajnu povišicu.

Image
Foto: Profimedia

Dani Olmo: Dinamo -> RB Leipzig - 29 milijuna eura

Žele se osigurati

Španjolci ističu kako u ugovoru ne bi bilo otkupne klauzule, kako bi se osigurali od bogatih velikana. Olmo bi trebao zarađivati između pet i pet i pol milijuna eura po sezoni. Sličnu stvar su Nijemci napravili i s Christopherom Nkunkuom, sjajnim Francuzom koji je zabljesnuo prošle sezone te se Leipzig brže bolje osigurao kako bi napadač ostao u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olmo je proteklu sezonu imao problema s ozljedama, a i sada se oporavlja od oštećenja ligamenata u koljenu. Na nogometne travnjake bi se trebao bratiti početkom listopada te bi trebao biti spreman za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Izbornik Furije, Luis Enrique, vrlo vjerojatno računa na njegove usluge, s obzirom na to da se pokazao u sjajnom svjetlu na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu. Ni Leipzigu ne bi škodilo da im se vrati njihov ponajbolji igrač jer su jako loše krenuli u novu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nalaze se tek na 12. mjestu Bundeslige te su otpustili trenera Domenica Tedesca zbog slabog ulaska u sezonu. Njega je zamijenio Marco Rose, koji je potpisao ugovor do 2024. godine.

Image
Foto: Profimedia

Dani Olmo

Olmo je do sad odigrao 99 utakmica u dresu njemačkog kluba te je upisao 18 pogodaka i podijelio 21 asistenciju. U dresu Španjolske je skupio 24 nastupa te je pritom postigao četiri pogotka. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 40 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo