REAL NA KRILIMA RONALDA, MODRIĆA I BALEA PROTUTNJAO WESTFALENOM: / Hrvatski čarobnjak sjajno asistirao za treći gol Kraljeva

Image
Foto: AFP, PATRIK STOLLARZ

U 2. kolu skupine H Lige prvaka Real je na gostovanju na Westfalenu, u derbiju prve večeri spomenutog kola, pobijedio Borussiju Dortmund 3-1.

26.9.2017.
22:36
AFP, PATRIK STOLLARZ
VOYO logo

BORUSSIA DORTMUND - REAL MADRID 1-3

Borussija Dortmund: Bürki - Piszczek, Sokratis, Toprak, Toljan - Sahin, Castro, Götze - Jarmolenko, Aubameyang, Philipp

Klupa: Weidenfeller, Zagadou, Bartra, Dahoud, Pulišić, Kagawa, Weigl

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid: Navas; Carvajal, Ramos, Varane, Nacho; Casemiro, Kroos, Modrić, Isco; Bale, Ronaldo

Klupa: Casilla, Vazquez, Llorente, Hakimi, Asensio, Mayoral, Ceballos

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 Bale (18.), 0-2 Ronaldo (50.), 1-2 Pierre-Emerick Aubameyang (54.), 1-3 Ronaldo (79.)

Druga utakmica u skupini H

APOEL - Tottenham 0-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U derbiju večeri nogometne Lige prvaka aktualni europski prvak Real Madrid je konačno, tek u sedmom međusobnom susretu u Njemačkoj, pobijedio Borussiju u Dortmundu s 3-1, a u trijumfu u utorak je asistencijom za treći gol sudjelovao i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EFIKASNA VEČER U LIGI PRVAKA: Porto nanio Monacu poraz kakav ne pamti, Ben Yedder ušao u povijest Seville

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid je dominirao i pritiskao od samog početka utakmice i isplatilo im se već u prvom dijelu prvog poluvremena susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

[VIDEO] MODRIĆ DOBIO NAJBIZARNIJI ŽUTI KARTON U KARIJERI: Krenuo brojati korake pa naletio na ljutitog suca

Real dominirao protiv Borussije

Real je poveo preko Garetha Balea u 18. minuti. Madriđani su nastavili s dominacijom i u 24. minuti Velšanin se ponovno našao u prilici, ali puca ravno u golmana Borussije koji bez poteškoće brani. "Kraljevski klub" dominirao je cijelim prvim poluvremenom i Dortmundovi igrači su izgledali skoz izgubljeno.

Bale je radio pravu pomutnju u obranu njemačkog sastava sa svojim konstantnim ubacivanjem prema naprijed. Velšanin je sjajno u 50. minuti asistirao Cristianu Ronaldu za vodstvo europskog prvaka od 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussia se nije predavala i smanjila je golom Pierre-Emerick Aubameyanga u 54. minuti, da bi Ronaldo u 79. minuti zapečatio pobjedu Reala i to na asistenciju Luke Modrića.

https://streamable.com/k5zbs

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tottenham bolji od APOEL-a

"Kraljevski klub" do večerašnjeg ogleda nikada nije pobijedio na Westfalenstadionu. U šest susreta upisao je tri pobjede i tri neodlučena ishoda uz negativnu razliku pogodaka 5-11. Borussija i Real su u skupini igrali i prošle godine i obje utakmice su završile rezultatom 2-2.

Luka Modrić je odigrao gotovo cijelu utakmicu, malo pred kraj izašao je iz igre, dok Mateo Kovačić nije bio u krugu kandidata za nastup zbog ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu iz skupine H Tottenham je u Nikoziji slavio s glatkih 3-0 uz "hat-trick" Harrya Kanea. Nakon dva kola londonska momčad ima dvije pobjede u ovoj "skupini smrti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

90' - GOTOVE SU UTAKMICE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Real mirno privodi susret kraju. Slave navijači kraljevskog kluba na Westfalenu.

79' - GOOOL, 3-1 za Real: Luka Modrić sjajno je asistirao Ronaldu. Portugalac se sjajno ubacio iza protivničke obrane, Modrić mu je proslijedio loptu prema kaznenom prostoru, a Ronaldo je sjajno zabio malo iz kosa za, čini se, potvrdu pobjede u Dortmundu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - City je promašio penal protiv Šahtara. Aguero je zapucao kazneni udarac...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Mertens ponovno zabija za Napoli. Talijani protiv Feyenoorda vode 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

[VIDEO] MODRIĆ DOBIO NAJBIZARNIJI ŽUTI KARTON U KARIJERI: Krenuo brojati korake pa naletio na ljutitog suca

68' - Kane je ponovno zabio pogodak za Tottenham. Spursi vode APOEL 3-0. Kane je sad postigao ukupno devet hat-trickova u svim natjecanjima do sad.

63' - Tottenham je poveo protiv APOEL-a golom Kanea s 2-0.

54' - GOOOL, uzvraća Borussija! Gonzalo Castro je dodao u šestnaesterac i Pierre-Emerick Aubameyang je prvi bio na lopti i zakucava ju unutar lijeve stative.

50' - GOOOL, Real je poveo 2-0. Bale je ubacio s desne strane, a Ronaldo nije mogao promašiti sa šest metara.

49' - Kakva pogreška Feyenoorda! Napoli je golom Mertensa poveo 2-0.

48' - Pogodak i u Manchesteru. Domaći City poveo je protiv Šahtara 1-0.

46' - POČELA SU DRUGA POLUVREMENA

45' - ZAVRŠILA SU PRVA POLUVREMENA

44' - Talisco je zabio za 2-0 Bešiktaša protiv Leipzega.

38' - Sevilla je povela 2-0. Wissam Ben Yedder je smirio jednu nisku loptu koju je poslao Franco Vazquez. Napravio je korak i uputio prekrasan udarac koji je pronašao put do donjeg desnog kuta odbivši se od stativu. Sevilla mirno plovi prema bodovima protiv Maribora, a Yedder je zabio dva gola.

31' - Porto je protiv Monaca poveo s 1-0. Vincent Aboubakar je uspio provući loptu pokraj golmana za veselje gostujućih navijača u Kneževini. Nekako u isto vrijeme, pao je gol i u Moskvi.

Philippe Coutinho je primio precizan pas u šesnaestercu koji je poslao suigrač mu Sadio Mane. Svladao je golmana preciznim šutem pod prečku. Rezultat je sada 1-1.

27' - Mreža se zatresla i u Sevilli. Joaquin Correa je lijepo odigrao u šesnaesterac gostiju, a loptu je primio Wissam Ben Yedder. Mirno je Yedder poslao loptu u mrežu iz blizine za vodstvo Seville protiv Maribora 1-0.

24' - GOOOL u Moskvi! Domaći Spartak poveo je s 1-0 protiv Liverpoola.

18' - GOOOL - Dani Carvajal je vidio Velšanina, a Bale iz prve pogađa u gornji lijevi kut golmana Borussije. Prekrasan gol Garetha Balea za muk na Westfalenu.

14' - Kakva prilika za Borussiju! Bio je to tri na jedan, napad je išao s desne strane, previsoko je to bilo za Aubameyanga, Philipp je vratio loptu u sredinu, a tamo je Sergio Ramos nespretno igrao rukom. Bjorn Kuipers, kao i sudac iza gola, nisu ništa vidjeli. Westfalen prosvjeduje...

JE LI MOGUĆE DA OVO NIJE JEDANAESTERAC? Pogledajte kako je sudac progledao kroz prste Real Madridu

11' - Ryan Babel je primio odličan pas u šesnaestercu i izbio sam na golmana. Pucao je nisko u lijevi kut i zabio za 1-0 Bešiktaša protiv Leipzega.

7' - Lorenzo Insigne je zabio GOOOL! Napoli je poveo na svom terenu 1-0. Precizno je pucao s otprilike 20 m i zabio u donji lijevi kut za ludnicu na stadionu.

6' - Borussija igra mirno od noge do noge. Gusto su postavljeni u sredini i ne dopuštaju Modriću i Krossu da mirno grade napade.

1' - POČELE SU UTAKMICE DILJEM EUROPE: Spektakularna atmosfera je u Dortmundu, 80.000 ljudi i dvije velike momčadi garancija su za sjajnu utakmicu.

19.55 - Borussia je vodeća momčad Bundeslige, a već je na 19 golova. Samo je ubojiti napadač crno-žutihPierre-Emerick Aubameyang zabio osam, dvostruko više nego Bale, Ronaldo, Asensio, Benzema i Modrić zajedno. Upravo se Aubameyanga Madriđani najviše pribojavaju.

19.53 - Što se tiče ostalih hrvatskih nogometaša koji večeras nastupaju sa svojim klubovima, Mario Pašalić počet će susret protiv Liverpoola od prve minute. Dejan Lovren ordinirat će u obrani Redsa.

19.49 - Dortmund je u iščekivanju velike utakmice. Čitav grad je u euforiji nakon najboljeg start u povijesti i igra koja mami uzdahe vratili su vjeru u mogućnosti crno-žutih ove sezone. Isto tako, Westfalen i nije baš omiljen Kraljevima. Šest puta Real je igrao pred vatrenom publikom u Dortmundu, sve u zadnjih 19 godina, u čak četiri navrata od 2012., a u tom razdoblju slavili su titule i bili jaki, ali Signal Iduna Park, ili kako se originalno zove Westfalenstadion, ostao je nepokoren.

19.27 - Objavljeni su i sastavi momčadi Borussije i Reala. Očekivano, trener KraljevaZinedine Zidane kreće s najjačom postavom. Luka Modrić i Toni Kross zajedno će graditi igru europskog prvaka, dok će u napadu biti Isco, Bale i Ronaldo. U obrani će kraljevati Carvajal koji je postao jedna od uzdanica Zidanea,kapetan Ramos, Varane i Nacho koji ove sezone dobiva značajnu minutažu u prvoj momčadi.


Sasvim sigurno najuzbudljivije će biti u Dortmundu gdje Borussia dočekuje Real Madrid.

MODRIĆ OSTAO NA KLUPI: Zidane pojasnio odluku koja je ostavila navijače Reala u čudu

Nijemcima susret dolazi u najboljem trenutku jer su pokazali zavidnu formu proteklog vikenda kada su slavili sa 6:1 u derbiju dvije Borrusije.

Madriđani su pak prošlog tjedna ubilježili poraz od Betisa dok su za vikend teško stigli do pobjede nad Alavesom golovima Danija Ceballosa.

"Mislim da nemamo problema sa samopouzdanjem jer vjerujemo u ono što radimo. Svaka sezona i svaka utakmica bit će još teža i ako ne budemo igrali na visokoj razini bit će nam teško. Trenutno je na nama pritisak. Nikada nismo tamo slavili i to nam je izazov. Želimo odigrati dobru utakmicu", poručio je Zidane uoči derbija skupini H.

Cristiano Ronaldo posljednje dvije odigrane utakmce nije pronašao put do mreže, a upravo će njegovi golovi biti silno potrebni s obzirom na to da Zinedine Zidane ne može računati na Karima Benzemu.

"Imaju nekoliko ozlijeđenih igrača, ali zbog toga nisu niti malo slabiji. Jednostavno, imaju jako puno dobrih igrača", poručio je trener Ajaxa Peter Bosz.

Ova dva kluba u prošlosti su odigrali 12 međusobnih utakmica. Četiri pobjede upisali su Španjolci, tri Nijemci, dok ih je pet završilo bez pobjednika.

Ono što s posebno ide u prilog Dortmundu, a trebalo bi zabrinuti Madrid je činjenica za Real na gostovanju kod vodeće momčadi Bundeslige ne zna za pobjedu.

Davne 2003. na Westfalenu je bilo nije bilo pobjednika (1:1). Šest godina kasnije Dortmund je slavio s 2:1, dok su Madriđani sasvim sigurno zapamtili poraz iz travnjak 2013. kada im je Robert Lewandowski utrpao četiri gola.

Godinu dana kasnije Nijemci su opet slavili (2:0), dok je lani u grupnoj fazi njihov susret u Dormundu završio bez pobjednika (2-2).





Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo