SPEKTAKL NA ANFIELDU: /

Prisjetite se četiri nezaboravna derbija Arsenala i Liverpooola u 21. stoljeću

Image
Foto: AFP

Kultni Anfield bit će u subotu u 18.30 sati poprište derbija između Liverpoola i Arsenala.

4.3.2017.
9:30
AFP
VOYO logo

Poslije teškog poraza od Leicestera 3:1 momčad Jurgena Kloppa treba dobar rezultat kako bi umirila navijače i nastavila borbu za mjesta koja vode u Ligu prvaka. Gusto će biti do kraja jer je od drugog do šestog mjesta razlika u pet bodova. Arsenal je trenutno na četvrtom mjestu s bodom više od Liverpoola pa niti oni nemaju pravo na kiks.

Povijest, inače, pamti brojne susrete između ova dva kluba, a mi vam donosimo četiri ponajbolja u 21. stoljeću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Arsenal 1-2 Liverpool (svibanj 2001.)

Bilo je to u finalu FA kupa. Freddie Ljungberg zabio je u 71. minuti za vodstvo Topnika u drugom poluvremenu. Michael Owen donio je izjednačenje u 83. da bi potom u 88. donio veliku pobjedu Redsima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Asrsenal 4-2 Liverpool (travanj 2004.)

Bio je to tjedan u kojem je Manchester United izbacio Arsenal iz FA kupa, a Chelsea iz Lige prvaka. Izgledalo je da im slijedi još jedan poraz kada je Liverpool na Highbuiryju poveo 2:1. Ali u drugom poluvremenu proradila je Wengerova legija stranaca. Prvo je zabio Robert Pires, a s dva gola pobjedu je donio Thierry Henry.

3. Liverpool 4-4 Arsenal (travanj 2009.)

Šest susreta prije kraja prvenstva Liverpool je bio bod iza Manchester Uniteda. U nevjerojatnoj utakmici zasjao je Andrej Aršavin, koji je u Arsenal stigao te veljače. Prvo poluvrijeme završilo je samo s jednim golom. U drugom su za Redse golove dali Yossi Benayoun i Fernando Torres. Potom je Aršavin dao još dva. Torres je donio novo izjednačenje.

U završnici je Aršavin opet zabio, a Benayoun se pobrinuo za izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Liverpoo 5-1 Arsenal (veljača 2014.)

Anfield je bio u deliriju. Liverpool je poslije ove utakmice bio glavni kandidat za naslov, iako je upravo Arsenal veći dio sezone bio vodeća momčad. Do poluvremena Liverpool je vodio s 4:0. Dva gola Martina Škrtela i po jedan Raheema Sterlinga i Daniela Sturridgea bacili su navijače u trans. Arsenal je pritisnuo u nastavku, ali je Sterling zabio u 52. Mikel Arteta iz penala zabio je utješni gol gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je najbolja utakmica Liverpoola otkako sam na klupi", rekao je trener Brendan Rodgers tog dana, ali na kraju ipak nisu osvojili prvi naslov od 1990. Svi se još sjećaju pogreške Stevena Gerrarda protiv Chelseaja.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo