SPASONOSNI TRANSFER ZA PJACU: / Otpala priča s Dinamom, uzet će ga hrvatski trener koji vodi ovosezonsku senzaciju?

Image
Foto: Profimedia

Pjaca je, prema napisima talijanskih medija, na meti ovosezonske senzacije talijanske Serie A

24.12.2019.
13:57
Profimedia
VOYO logo

Premda se prije nekih mjesec dana intenizvno pisalo o tome da povremeni hrvatski reprezentativac Marko Pjaca dolazi na posudbu u Dinamo, čini se sada da ipak od toga neće biti ništa. Naime, Pjaca je, prema napisima talijanskih medija, na meti ovosezonske senzacije talijanske Serie A, Hellas Verone.

Verona ove sezone igra atomski nogomet pod palicom hrvatskog trenera Ivana Jurića, ne bore se za vrh tablice, ali su na sredini ljestvice, daleko od zone ispadanja i pada u drugu ligu što su im na početku predviđali. Idalan bi to bio klub za mladog igrala poput Pjace, posebice zbog toga što Jurić voli mlade igrače i nerijetko im daje priliku. Eto, u napadu im, primjerice, igra 18-godišnji "wonderkid" Eddie Salcedo, a u obrani je prvo ime 19-godišnji Albanac Marash Kumbulla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Marko Pjaca AFP

Idealan klub

Jedini problem bila bi prilagodba na formaciju jer Jurić koristi 3-4-2-1 sustav, te povremeno 3-5-2, dok je Pjaca najiskoristiviji na krilnoj poziciji, koju Jurić ne koristi, barem ne na klasičan način. Njemu bočne pozicije pokrivaju Lazović i Faraoni, koji su solidni, ali su daleko od klase koju posjeduje Pjaca. Sve u svemu rad pod Jurićem mogao bi mu biti spasonosan, barem prema onom što smo dosad vidjeli kod Verone, no imat će Pjaca još jednu opciju.

Nadalje, spominju talijanski mediji još i moguću posudbu u Sampdoriju. Đenovski klub stoji dosta loše, oni su 17. momčad lige, za razliku od Verone koja je na solidnom 13. mjestu. Sampdorija je na svega bod od zone ispadanja i ne nazire im se skorašnji oporavak pa je pitanje koliko bi im Pjaca uopće mogao pomoći. Kod Jurića bi mu jamačno bilo lakše i sasvim sigurno bi igrao za ekipu koja ove sezone igra vrlo dobar, dinamičan i visokointenzivan nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo