Španjolci oduševljeni Mandžukićem: 'On je zvijer'

Španjolski dnevni sportski list Marca donio je tekst o hrvatskom reprezentativcu Mariju Mandžukiću. Novinar David G.

14.2.2015.
17:04
VOYO logo

Španjolski mediji ne prestaju hvaliti hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića. Nakon sjajne predstave proteklog vikenda protiv Real Madrida (Atletico je slavio s 4:0), u kojoj je Mandžo postigao četvrti gol, uz jednu asistenciju, Marca se ponovno raspisala o napadaču Rojiblancosa koji je ove sezone oduševio navijače i struku Atletica. Pa tako novinar David. G. Medina piše:

"Mario Mandžukić je visok impresivnih 187. cm, i svojim fizičkim predispozicijama, koordinacijom pokreta, i pregledom igre, ima sjajan osjećaj za loptu i sam peterac. On to zna, i to koristi na najbolji mogući način. Ono što najviše istiće Hrvata, to je njegova urođena sposobnost da se odlično snađe u situacijama koje odlučuju utakmicu, u kojima se mogu samo istaknuti oni igrači koji su najbrži, najpametniji, najjači, sve ono što je bitno da bi tvoja momčad pobjeđivala", piše Medina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandžukić je ove sezone definitvno najbolji igrač trenera Diega Simeonea. Hrvat je za Atletico odigrao ukupno 30 utakmica, u kojima je postigao ukupno 19 golova (uz tri asistencije). Time je uvjerljivo najbolji strijelac Rojiblancosa ove sezone. Doduše, u nekim utakmicama nije igrao u prvih jedanaest, ali to je samo zbog pomalo čudnih taktičkih lutanja argentinskog stručnjaka, koji je u pojedinim susretima šansu dao povratniku Fernandu Torresu...

"Mandžukić je zvijer", kazao je jedan od službenika Atletica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski novinar nadalje piše...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegova moćna predstava protiv Real Madrida impresionirala je sve u klubu, sve one koji su ikad imalo sumnjali u Mandžukića prije njegovog dolaska na Vincente Calderon. U ljeto 2014. u klubu su žarko htjeli naći adekvatnu zamjenu za Diega Costu, profiliranog napadača koji je ostavio traga u Primeri. Raspravljalo se o nekoliko imena, a pregovaralo se s Alvarom Negrom, ali od toga nije bilo ništa. Stoga su se Madriđani okrenuli prema Bundesligi, gdje je kvaliteta Mandžukića trunula na klupi Bayerna. Sada je Simeone oduševljen Mandžukićem", piše Medina.

Mandžukića se spominje u kontekstu velikog radnika na utakmicama. U derbiju protiv Kraljeva, naprimjer, bio je igrač koji je pretrčao najviše od svih na travnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema sumnje, Mandžukić je pogodio dolaskom u Atletico...

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo