VELIKA NADA / Španjolci bruje: Dinamo će protiv Betisa predvoditi 'novi Modrić'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

'Nije puno zvijezda ostalo u ovom istrošenom Dinamu. Briljira napadač Bruno Petković, a uz njega, odnosno iza njega na terenu je, jedno od onih velikih obećanja koje mala balkanska država tako često nudi'

14.2.2024.
16:24
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo u prvoj utakmici nokaut faze Konferencijske lige gostuje kod Betisa, a u najavi šesnaestine finala španjolski AS pobliže je opisao zagrebačke Plave uz poseban fokus na mladom Martinu Baturini.

Image
TEŽAK EUROPSKI PUT /

Pellegrini: 'Varamo se ako mislimo da je Dinamo lagan protivnik, neće biti lako'

Image
TEŽAK EUROPSKI PUT /

Pellegrini: 'Varamo se ako mislimo da je Dinamo lagan protivnik, neće biti lako'

"Nije puno zvijezda ostalo u ovom istrošenom Dinamu koji je treći u svojoj ligi. U prvih jedanaest briljira napadač Bruno Petković, reprezentativac koji je u prijašnjim fazama prošao pola Italije (Catania, Varese, Reggiana, Virtus Entella, Trapani, Bologna, Hellas Verona…) pa se prije nekoliko godina odlučio vratiti kući i ove sezone postigao 12 službenih golova, od čega 4 u europskim natjecanjima. Uz njega, odnosno iza njega na terenu je, jedno od onih velikih obećanja koje mala balkanska država (4 milijuna stanovnika) tako često nudi: Martín Baturina. Veznjak kojeg se zbog svoje malenkosti (1,72) i stila u dodiru s loptom uspoređuje s najboljim hrvatskim igračem novijeg doba, Lukom Modrićem", piše AS pa nastavlja o Baturini:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Martin (20 godina) je mlađi brat Roka Baturine (23), napadača koji se ove zime vratio u Racing Santander na posudbu iz portugalskog Gila Vicentea, nakon što je postao idol kantabrijskih tribina prošle sezone. Najmlađi Baturina već je na Transfermarktu dostigao tržišnu vrijednost od 18 milijuna eura, cijenu koju tek treba opravdati. Jer Martin je posljednjih mjeseci doživio mali statistički pad (3 pogotka i 3 asistencije) nakon što je tijekom prošle sezone postao najbolji dodavač hrvatske lige: dao je 13 asistencija i uz to zabio 7 golova", pišu Španjolci pa spominju i Baturinu u kontekstu hrvatske reprezentacije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvaski izbornik zbornik Zlatko Dalić ga ima među kandidatima za Euro, nakon što mu je debitirao za seniorsku momčad tijekom posljednje stanke u studenom. U vjerojatno posljednjem Modrićevom velikom plesu kao hrvatskom kapetanu, Dalić će pokušati natjerati njegovog nasljednika da počne učiti u blizini genija i u sklopu velikog događaja poput ovog koji će se održati u Njemačkoj. No, Baturina, koji će se susresti sa Španjolskom u prvoj utakmici skupine B, ako bude putovao u Njemačku, mora napraviti još jedan korak naprijed. Benito Villamarín čini se idealnim mjestom za ponovno se prisjetiti kako zaslužuje usporedbu s izvrsnim brojem 10 Real Madrida", zaključuju Španjolci.

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo