ŠPANJOLAC ISKREN DO BOLI: / 'Znam jako dobro kakvu igru vole u Splitu, volim je i ja, ali postoji jedan problem'

Image

Hajduk je odlično otvorio seriju pripremnih utakmica u Turskog pobjedom nad Dnjiporom 2:0.

25.1.2017.
17:50
VOYO logo

"Osnovna ideja je bila igračima osigurati još jedan trening protiv dobrog suparnika. Momčad je u prvom dijelu priprema već puno toga odradila, isprobali smo niz različitih taktičkih varijanti. Bolji smo bili u drugom dijelu, imali smo veći posjed što je u konačnosti zamisao moje igre. Općenito, zadovoljan sam s prvom utakmicom, a nakon što je analiziramo detaljno u nastavku priprema ćemo ispravljati sve one nedostatke koje smo u ovom uvodu mogli uočiti", rekao je trener Hajduka Joan Carrillo poslije susreta za službenu klupsku stranicu.

Image
HAJDUK POTOPIO UKRAJINCE: /

Vlašić i Ohandza zabili za pobjedu, Carrillo izbarao novog kapetana

Image
HAJDUK POTOPIO UKRAJINCE: /

Vlašić i Ohandza zabili za pobjedu, Carrillo izbarao novog kapetana

Bijeli su susret započeli u formaciji 4-2-3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je jedna od mogućnosti, a radimo i na drugim varijantama sustava igre. Ovaj sustav se može lako mijenjati u 4-3-3 ili 4-4-2. Sada to uvježbavamo i usklađujemo tijekom priprema, imamo još dosta vremena pred sobom, ali neke konture se naziru. U prvom dijelu današnje utakmice u nekim trenucima nismo dobro pokrivali prostor i sinkronizirali linije. Primjetio sam te stvari i na njima ćemo nastaviti raditi", dodao je te je nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja ideja je prije svega odigrati dobro i pobijediti. Da bismo ostvarili sve naše ciljeve i želje moramo najprije pronaći idealan balans, odnosno ravnotežu ofenzivnih i defanzivnih zadataka. Za defenzivu treba puno koncentracije. Znam jako dobro da u Splitu vole napadačku igru, volim je i ja, a da bi igrao s dva napadača momčad biti kompaktna i naprijed i natrag", rekao je Španjolac, koji je posebno sretan igrom mlađih igrača.

"Zadovoljan sam igrom mladih igrača koji imaju još puno prostora za napredak. Generalno sam zadovoljan sa svim igračima koji su na pripremama, ono što želim je usaditi jednu drukčiju filozofiju igre. Ne želim reći da je bolja od prethodne, ali je drukčija. Za to nam treba vremena i puno rada, stoga nam je sada svima fokus upravo na tome. Prva službena utakmica nam je za 25 dana, a do tada ćemo moći još puno toga učiniti i uskladiti u svojoj igri kako bismo u potpunosti prenijeli ideju na teren", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk će 30. siječnja također u Beleku igrati protiv slovačkog prvaka Trenčina, a 2. veljače "bijelima" slijedi dvoboj s rumunjskom Steauom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo